De la începutul anului, compania de recuperare creanțe KRUK România a recrutat 190 de persoane și s-a clasat în top 4 angajatori la nivel național. În total, în cadrul companiei lucrează aproximativ 600 de persoane.
„Per total, până acum, am avut 190 de poziții pe care le-am recrutat pentru toate departamentele. Un lucru bun este că 25% din aceste poziții reprezintă recrutări din interior, adică oameni care au trecut printr-un proces de selecție și s-au calificat pentru a ocupa poziții mai înalte în cadrul companiei. Creșterea cu aproximativ 40-50 de poziții în acest an se datorează unor portofolii noi pe care le-am luat, astfel că am fost în situația de a aduce oameni suplimentari”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Mihaela Iliuță, HR Manager KRUK România.
Ea estimează că procentul de angajați care au ales să părăsească compania în acest an se situează la sub 15%.
„Este un procent foarte bun, înseamnă că oamenii apreciază ceea ce găsesc în companie, mediul, oportunitățile. În continuare rămâne un focus pe atragerea oamenilor în companie, nu avem o problemă în această zonă, reușim să acoperim pozițiile vacante în niște termene foarte sănătoase. Peste 20% din cei pe care îi primim alături de noi în fiecare an vin din recomandările colegilor existenți, ceea ce înseamnă că facem lucrurile bine, transparent, cu respect, cu valoare, cu oportunități de dezvoltare”, spune aceasta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Emilia Stroe, director HR Sphera Franchise Group: Ne-am confruntat cu o diminuare a sursei de candidați către care ne adresăm. De la începutul anului am angajat aproximativ 1.850 de persoaneRecent, KRUK România a decis să închidă una dintre liniile sale de business, cea de servicing, pentru creșterea profitabilități și eficientizarea operațiunilor. Cei 50 de angajați care lucrau în diferite poziții pe acea linie de business au fost reprofilați către alte departamente.
„Am învățat anul acesta că omul are niște resurse nelimitate și dacă îi arăți cum, dacă îi oferi o șansă, o va fructifica în favoarea lui. Un calcul simplu ar fi însemnat că acești 50 de oameni să meargă în altă parte. Noi am luat decizia să îi acomodăm pe acești oameni în diverse alte poziții din companie. A fost un proces bine gestionat. Daca se vrea și se aduc niște argumente și există comunicare, transparență, deschidere, lucrurile astea se finalizează cu un deznodământ extraordinar atât pentru oameni, cât și pentru companie”, afirmă ea.
Din totalul angajaților companiei, 12% lucrează complet remote.
„Soluția pentru angajator este să fie foarte deschis, să nu elimine niciun fel de oportunitate care apare, să practice foarte multă comunicare și să fie foarte transparent”, mai spune Mihaela Iliuță.