Tellur, brand românesc deținut de ABN Systems International, ce oferă soluții integrate de mobilitate, infrastructură IT și de stocare, sisteme de supraveghere video, echipamente și automatizări industriale, continuă expansiunea internațională. Planurile companiei sunt de a intra pe cel puțin 2-3 piețe noi anul acesta, dar și de creștere a vizibilității brandului atât pe plan local, cât și la nivel internațional.
În prezent, brandul are expunere în 38 de piețe internaționale.
„Planurile noastre sunt de a construi un brand awareness cât mai mare atât la nivel internațional, cât și pe piața românească, iar lucrul ăsta nu poate fi susținut decât de o prezență consistentă în mediile în care se poate manifesta un astfel de brand și unde se întâlnesc cei care vor să prezinte noi produse și tehnologii cu potențialii distribuitori la nivel internațional.
Vrem să avem o creștere de cel puțin două cifre, un număr de 2-3 piețe noi care au un potențial foarte mare și ne dorim să devenim top of mind în România atunci când vine vorba de gadgeturi smart, de soluții pentru office și nu în ultimul rând pentru device-uri care fac viața mai frumoasă. Cred că asta e obiectivul cel mai important, să devenim prima opțiune”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Horațiu Vasilescu, consultant de dezvoltare a brandului Tellur.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pentru ca o companie să se extindă internațional, Horațiu Vasilescu afirmă că cele mai importante sunt parteneriatele și relațiile comerciale, însă și calitatea produselor contează foarte mult.
„Cred că cel mai important lucru este de interacțiunea între oameni și noi ne-am străduit ca de fiecare dată să găsim un partener pe care îl cunoaștem, în care să avem încredere că reprezintă brandul la standardul pe care noi vrem să-l manifestăm. Așa am ajuns într-un cerc relațional și să interacționăm cu oameni, care, la rândul lor, ne-au pus în contact cu specialiști ai industriei și astfel am reușit să spargem măcar bariera culturală.
Odată ce reușești să te conectezi uman cu interlocutorul tău, partea de business cred că vine mult mai ușor. Oamenii fac business, nu societățile comerciale. Secretul este să poți avea consistență în lucrurile pe care le faci, să-ți ți promisiunile și să fii consecvent în a face lucrurile bine”, spune acesta, adăugând că planurile Tellur sunt de a deveni și un vector de inovație.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Mihai Andrei, co-fondator SellerClub: Pe nicio nișă nu e imposibil să lansezi un produs în momentul de față. Este și o perioadă benefică din punct de vedere al costurilor de transport„Anul acesta încercăm să educăm piața în ceea ce privește conceptul smart home. Cred că lucrurile cele mai importante țin acum de a avea disponibilitate să utilizăm niște echipamente smart. Cu toții avem nevoie de simplificarea unor procese din viața de zi cu zi”, completează Horațiu Vasilescu, care observă o creștere a consumului de produse smart care eficientizează consumul de energie.
Pe celelalte categorii de produse IT&C, el observă însă o temperare a consumului.
„Se simte într-adevăr o scădere a consumului și întotdeauna produsele care nu sunt de strictă necesitate sunt dintre cele care resimt mai acut o scădere a puterii de cumpărare. Simțim că s-a mai temperat consumul”, precizează acesta.