Natalia Stati, co-fondator Advanced Beauty, furnizor de soluții pentru industria beauty, unic distribuitor al brandului Icoone® în România și în Republica Moldova, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, că tendința principală a oamenilor în ziua de azi, mai ales după pandemie, este de a-și îmbunătăți sănătatea corpului, dar și cea psihologică. Ea observă o creștere tot mai mare a cererii de servicii de beauty.
„Astăzi frumusețea nu înseamnă doar aspect fizic, ci încredere în sine, disciplină, tinerețe. O persoană care este îngrijită, are și mai multa încredere de la parteneri în afaceri, pentru că inspiră disciplină și self respect. Piața de beauty este în continuă dezvoltare și în foarte mare creștere. Însă, se dezvoltă puțin pe altă cale.
Cred că pandemia a avut foarte mult de-a face cu această schimbare. Foarte multă lume în timpul pandemiei s-a confruntat cu frica de boală, de moarte, pentru că altfel nu am fi putut fi ținuți închiși în casă. Și după ce a trecut această pandemie, lumea vrea să fie sănătoasă, frumoasă. Și industria asta se transformă treptat într-o industrie complexă care ține și de frumusețe, dar și de sănătate, longevitate, calitatea vieții”, spune aceasta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Cristian Dan, fondator Yayzy: Vrem să atragem o nouă rundă de finanțare, de câteva milioane de lire. Momentan ne concentrăm pe UK, după care urmează toată Europa, SUA și restul lumiiCompania Advanced Beauty a fost înființată în urmă cu an și jumătate în Republica Moldova, iar recent a intrat și pe piața românească.
„Cred că astăzi tendința principală a oamenilor este de a-și îmbunătăți sănătatea corpului, dar și cea psihologică, care se transformă în frumusețe exterioară. Noi am intrat cu foarte puține branduri în piață și nu vrem să ne lărgim foarte mult portofoliul.
Lucrăm cu liderii mondiali de echipament, care văd frumusețea nu ca pe una exterioară, ci ca pe una interioară. Avem foarte mare încredere în compania noastră deoarece suntem poziționați altfel decât ceilalți jucători din piață”, afirmă antreprenoarea, care consideră că și consumatorii sunt mai educați și mai selectivi în ceea ce privește tratamentele de beauty pe care vor să le facă.
Găsirea de forță de muncă reprezintă și pentru această industrie o provocare majoră.
„Personalul este una dintre cele mai dureroase provocări. Găsim specialiști care, din păcate, la interviu par mult mai capabili decât după ce se angajează. Apoi mai sunt și presiunile salariale. Se cer salarii foarte mari, după care e foarte dificil de controlat și de pus oamenii la muncă. În vânzări deseori avem confruntări cu agenții care vor salarii foarte mari și comisioane mici, ceea ce deja te pune în gardă. La un salariu mare de ce să se chinuie foarte tare omul pentru un comision mai mare? O altă provocare a noastră este colaborarea cu doctorii”, adaugă antreprenorul.