VIDEO PROFIT LIVE Damien Thiery, director general Asociația Ateliere Fără Frontiere: Forță de muncă avem, dar nu avem suficiente locuri de muncă

VIDEO PROFIT LIVE Damien Thiery, director general Asociația Ateliere Fără Frontiere: Forță de muncă avem, dar nu avem suficiente locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2023

Înființată în 2008, Asociația Ateliere Fără Frontiere este o organizație nonprofit, având ca misiune principală integrarea persoanelor care provin din medii defavorizate în piața muncii.

„Am început activitatea în 2008, copiind modelul din Europa de Vest. Am ajutat lucrători defavorizați pe perioada determinată, având ca obiectiv ca după maxim 24 de luni să trimitem persoanele formate la noi către alți beneficiari.

Lucrătorii care vin la noi sunt, de obicei, refuzați peste tot, fie că au dizabilități, fie că au probleme de sănătate, de adicții, cu justiția, de educație, formare sau analfabetism.

Urmărește-ne și pe Google News

Și dacă vedem că aceste persoane vor o schimbare în viața lor, le recrutăm, vin la noi și lucrează în ateliere, după care îi trimitem pe piața muncii la firmele cu care colaborăm”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Damien Thiery, director general Asociația Ateliere Fără Frontiere.

VIDEO PROFIT LIVE Andrei Răduțu, director executiv Kaizen Institute România: Succesul este asigurat de angajamentul top managementului CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Andrei Răduțu, director executiv Kaizen Institute România: Succesul este asigurat de angajamentul top managementului

El adaugă că misiunea principală a Asociației este una socială și are deja încheiate colaborări cu peste 20 de firme care caută angajați necalificați. 

„Noi forță de muncă avem, dar nu avem suficiente locuri de muncă. În aproape orice domeniu putem trimite muncitori”, spune acesta.

În cadrul Asociației există patru ateliere, unde doritorii se pot pregăti pentru a se integra ulterior pe piața muncii.

„În atelierele noastre facem economie socială, dar și circulară. Colaborăm la ateliere cu firme mai mari din zona București-Ilfov. Suntem în primul rând colectori de deșeuri electrice și electronice, pe care le recondiționăm după care le donăm în principal în mediul rural, dar și în cel urban.

Am echipat mai mult de 10% din toate școlile din România. În total, am donat 27.000 de calculatoare către școli. Cu cât colectăm mai mult cu atât donăm mai mult către școli și avem mai multe locuri de muncă pentru lucrători defavorizați. Anul trecut am colectat 200 de tone de deșeuri electrice și am recondiționat mai mult de o treime dintre ele”, precizează Damien Thiery.

VIDEO PROFIT LIVE Lucian Miess, fondator GETT’s: Deciziile care au fost luate de guvernanți referitoare la Covid au accelerat anumite fenomene care se întâmplau pe piața noastră CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Lucian Miess, fondator GETT’s: Deciziile care au fost luate de guvernanți referitoare la Covid au accelerat anumite fenomene care se întâmplau pe piața noastră

Persoanele defavorizate pot alege, pe lângă recondiționarea deșeurilor, să lucreze în cadrul Asociației și în zona de economie circulară, în fermă sau în domeniul logistic.

„Colectăm bannere și mesh-uri publicitare și le transformăm în produse decorative, gen sacoșe, genți de laptop, pe care le comercializăm către firme pentru angajații lor, clienți. În 2015 am deschis o fermă certificată ecologică în Dâmbovița unde lucrează în principal  o comunitate de etnie romă.

Iar anul trecut am deschis și un atelier în care derulăm activități logistice, precum de depozitare, etichetare, livrare produse. Prin acest ateliere noi oferim cadrul pentru a integra lucrători defavorizați, pentru a ajuta planeta și pentru a colabora cu mediul de business”, arată directorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
asociația ateliere fără frontiere
damien thiery