VIDEO PROFIT LIVE Country manager PayU GPO România: Comercianții pot pierde foarte mult la venituri din cauza plății cu cash la livrare. O tendință în viitor este plata cu diverse wallet-uri. Vin jucători din afară care au înțeles potențialul pieței din România

VIDEO PROFIT LIVE Country manager PayU GPO România: Comercianții pot pierde foarte mult la venituri din cauza plății cu cash la livrare. O tendință în viitor este plata cu diverse wallet-uri. Vin jucători din afară care au înțeles potențialul pieței din România
scris 13 aug 2024

Plățile online au înregistrat evoluții peste așteptări în primul semestru al anului, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV. De asemenea și sectorul de ecommerce a avut o evoluție ce a depășit estimările de la începutul anului.

„Estimările pe care le-am prevăzut pentru piața de ecommerce și în special pentru zona de plăți se mențin și se validează. Adică, noi am estimat că o să avem creșteri între 15 și 20%, iar în momentul de față suntem peste aceste creșteri pentru partea de plăți, în timp ce pentru partea de ecommerce noi am estimat un 16% care vin mult din zona de servicii, care, din nou, se confirmă”, spune aceasta.

Pentru comercianții online, Elena Gheorghe le recomandă să fie foarte atenți în primul rând la partenerii pe care îi aleg pentru diferitele procese ale site-ului lor, dar și la livrare.

Urmărește-ne și pe Google News

„Având în vedere că vin și jucători din afară, care au înțeles potențialul pieței din România, este foarte important ca ei să se focuseze și să acorde o atenție mare pe cum pot să-și optimizeze procesele operaționale, cum pot să le facă pentru clientul final să arate cât mai simplu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cu siguranță trebuie să acorde atenție tuturor tehnologiilor noi, precum sunt cele de AI și trebuie să le încorporeze în toate procesele lor operaționale și, de asemenea, cred că un mare diferențiator pe care acei comercianți locali îl au față de cei internaționali, care vin să vândă local, este partea de livrare rapidă. Și am văzut o tendință accentuată din partea comercianților de top, dar nu numai”, precizează ea.

VIDEO PROFIT LIVE Directorul diviziei Tomorrow - Life is Hard: Într-o piață în care totuși ai nevoie de asigurări, să rămâi fără consultanți îl văd ca pe un risc. Ne îndreptăm către ceea ce se întâmplă în centrul și vestul Europei CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Directorul diviziei Tomorrow - Life is Hard: Într-o piață în care totuși ai nevoie de asigurări, să rămâi fără consultanți îl văd ca pe un risc. Ne îndreptăm către ceea ce se întâmplă în centrul și vestul Europei

Așadar, eficientizarea operațională, încorporarea tehnologiilor lor, precum sunt cele de AI și machine learning și livrarea rapidă, toate acestea vor face diferența între comercianții care vor rămâne relevanți în piață și cei care probabil vor dispărea sau nu vor înregistra rezultate la fel de semnificative.

„De asemenea, important este să se pună la dispoziția clienților plata online, cu cardul, cu cardul în rate, opțiuni de creditare online. În trecut am văzut că mulți dintre comercianți foloseau ca și primă opțiune plata la livrare cu cash. Văd o tendință de schimbare. Este foarte important să se înțeleagă că plata cu cash la livrare nu îi ajută foarte mult.

În primă instanță le dă impresia că pot avea niște costuri mai mici, dar, de fapt, ei pot pierde foarte mult în venituri pentru că plata cu cash la livrare are retur destul de mare față de cea online. De exemplu, 11% la plata cu cash și undeva în jur de 3-5% la plata online”, mai spune aceasta.

VIDEO PROFIT LIVE Fondator MOCAPP: Ne uităm către un exit parțial sau total, iar pentru anul viitor țintim o evaluare de 8 milioane de euro CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Fondator MOCAPP: Ne uităm către un exit parțial sau total, iar pentru anul viitor țintim o evaluare de 8 milioane de euro

Recent a intrat în vigoare și Legea 406/2023 care reglementează cardurile bancare și plata cu cardul la comercianți, conținând prevederi și pentru avansuri cash din magazine. Mai exact, prin această lege, toți comercianții sunt obligați să accepte și plata cu cardul.

„Comercianții vor vedea că pot să-și fidelizeze mai bine clienții, că vor adăuga mai ușor venituri, pentru că o parte din clienți poate nu achiziționau pentru că nu voiau să plătească cash, dar nu era vizibil pentru ei acest aspect. Deci, nu văd decât beneficii în plus pentru a adăuga plata cu cardul.

În România, 65% din plăți sunt cash în sectorul de ecommerce. Dar, cu siguranță vedem o tendință de a furniza clienților diverse metode de plată prin intermediul wallet-urilor, precum Google Pay, Apple Pay. Primim din ce în ce mai multe cerințe pe aceste 2 opțiuni de plată. De asemenea, tendințele sunt de a avea și metode de plată precum buy now pay later și slice. Eu văd o tendință ca în viitor clienții să plătească cu diverse wallet-uri”, afirmă ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
elena gheorghe
payu gpo românia