Typeless, startup din Cluj care a creat o soluție ce automatizează documentele doar cu o fotografie, vizează atât extinderea națională, cât și internațională. Startup-ul vrea să se extindă și pe noi verticale de business.
„Scopul nostru nu e să înlocuim neapărat oamenii, ci vrem să le oferim un asistent care nu obosește niciodată. Noi am început în 2021 și momentan acționăm pe trei verticale și anume, resurse umane, contabilitate și imobiliare unde avem deja câte un MVP confirmat în piață cu clienți care folosesc soluțiile noastre.
Pe zona de HR avem ca și client o multinațională care se ocupă cu intermedierea de personal, pe zona de imobiliare avem una din cele mai mari agenții din România și pe zona de contabilitate avem câteva firme mici locale.
Pe zona de contabilitate avem o soluție care are în spate niște modele de machine learning antrenate gata să extragă informații cheie atât din facturi, cât și din bonuri fiscale. În plus, oferim și o integrare cu sisteme de contabilitate care sunt deja consacrate în piață și care sunt folosite de majoritatea firmelor care oferă astfel de servicii”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Cătălin Crișan, fondator Typeless.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Andrei Neagu, co-fondator eSave: Vrem să închidem o rundă de investiții de circa 2 milioane de euro până la finalul anului. Belgia, Olanda și Luxemburg sunt piețele cheie pentru noiClienții sunt taxați în funcție de cât folosesc soluția, însă costul scade pe măsură ce volumul de documente scanate crește, iar în prezent prețul e doar de câțiva cenți per scanare.
„Există și competiție în piață, nu suntem primii care oferim astfel de soluții. Însă, principalul nostru avantaj este că Typeless nu este axat doar pe o anumită nișă. Și, în ultimul timp, ne gândim să mai deschidem încă două noi verticale și anume, zona de asigurări, care este foarte intensivă pe zona de extragere de date din documente standardizate și zona de healthcare.
Vedem o tendință a companiilor care sunt pe zona de asigurări, mai exact pe zona de asigurări auto, de a-și digitaliza serviciile și automatiza procesul de încheiere al unei polițe. În plus, sunt și firme mai mici și mijlocii, așa-numiții brokeri, care sunt intermediari între marii asiguratori și clienți. Semnalele sunt pozitive pe această verticală”, spune acesta.
Startup-ul se finanțează momentan din veniturile recurente, însă pe viitor nu exclude posibilitatea atragerii unei finanțări.
„Focusul nostru este să scalăm în momentul de față pe cel puțin pe verticalele pe care deja le avem confirmate în piață și validate într-un mod organic și sustenabil. Însă, suntem conștienți că va veni și următoarea fază în care va trebui să investim mai mult și atunci poate vom avea nevoie de o infuzie de fonduri pentru a accelera vânzările. Avem deja un parteneriat pe cale să se formalizeze cu doi angel investors locali din zona de tech”, precizează Cătălin Crișan.
Planurile startup-ul includ și extinderea internațională, fiind vizate țări precum Germania și Elveția.
„Încercăm să scalăm în același timp și internațional. Nu ne limitam doar la piața din România. Indirect o facem deja pentru că avem ca și client în zona de HR o multinațională din Italia care are operațiuni și în România. Acolo, următoarea etapa ar fi să extindem soluția și la următoarele subsidiare rând pe rând. De curând am început discuții cu o companie care ne va ajuta să ne plasăm pe piețe ca Germania și Elveția, pe verticalele de contabilitate și healthcare”, afirmă antreprenorul