Startup-ul xTrainer, care a creat o aplicație cu ajutorul căreia vrea să digitalizeze industria de sport, este în curs de obținere a mai multor finanțări pentru scalarea operațiunilor.
„Suntem încă în faza de a aduce bani de acasă ca să dezvoltăm aplicația și am lansat recent MPV-ul. Cei de la NewChip au fost încântați de abordarea noastră diferită în a ajuta această industrie a sportului și ne-au acceptat în acest accelerator. Ne-a fost foarte greu să găsim pe cineva care să investească, pentru că businessul nu avea tracțiune. Am stat aproape 2 ani pe hold și nu am reușit să atragem atenția nimănui. Singurul nostru merit a fost că nu am renunțat. Peste 200.000 de euro am investit din surse proprii”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Adrian Pantir, CEO xTrainer.
El adaugă că participarea la un accelerator precum NewChip din SUA ajută și pregătește startup-urile pentru atragerea unui investitor.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Te pregătesc să-ți duci afacerea până în pragul în care un investitor știe să-ți citească cifrele, să înțeleagă oportunitatea pe care o aduce startup-ul tău în orice industrie ar activa. Îți dă acces într-o rețea de investitori și îți oferă niște șanse destul de mari să ajungi la investitorul potrivit.
Cei de la NewChip ne vor ajuta să ridicăm o investiție de peste 1,5 milioane de dolari, bani care îi vom folosi să scalăm businessul pentru că ne propunem ca în 5 ani să luăm jumătate din piața din România”, mai spune antreprenorul.
Startup-ul xTrainer se află este pe punctul de a ridica o finanțare și de la Make IT în Oradea, o organizație non-profit pornită în 2020 la inițiativa Primăriei Oradea, împreună cu un grup de companii locale din domeniul IT, care administrează un fond anual de 300.000 de euro, asigurat de autoritățile locale.
„Prima noastră rundă de investiții este la Make IT în Oradea. Suntem în faza finală și o să vedem dacă am fost acceptați pentru 50.000 de euro”, afirmă el.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Damien Thiery, director general Asociația Ateliere Fără Frontiere: Forță de muncă avem, dar nu avem suficiente locuri de muncăAdrian Pantir mai spune și că startup-ul xTrainer este a 3-a lui încercare de business.
„La bază suntem o aplicație care practic dezvoltă funcționalități care să automatizeze tot flow-ul sălii sau toată relația cu clientul. Practic noi vrem ca tot ce înseamnă comunicarea cu clientul raportată la abonamente, rezervări, recenzii, să fie automată dându-le altfel tuturor care sunt în domeniul ăsta timp liber și economie de bani. Și faptul că am construit o aplicație care practic învață comportamentul clienților va ajuta profesioniștii să ia decizii mult mai bune, iar retenția clienților să fie mult mai mare”, precizează CEO-ul xTrainer.
Despre industria sportului din România, el consideră că este în continuă dezvoltare, mai ales după pandemie, când oamenii au conștientizat cât de importantă este mișcarea pentru sănătatea lor.
„Poate nu suntem cei mai mulți care se duc la sală, dar suntem în creștere și statisticile spun că vom ajunge undeva la peste 350 de milioane de euro ca și valoare a pieței de fitness în doi ani. Pandemia ne-a schimbat flow-ul de a merge la sală. Acum am înțeles ce înseamnă să stai acasă și să nu faci activitate.
O mare parte au început să se antreneze acasă și s-a dezvoltat foarte mult mediul online de antrenamente. La nivel global vorbim de o creștere extraordinară a antrenamentelor de acasă.
De asemenea, după pandemie, s-au dezvoltat foarte mult și studiourile de antrenament, unde oamenii se strâng în grupuri, iar motivația de a se antrena e mult mai mare față de o sală clasică”, mai spune Adrian Pantir.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Andrei Răduțu, director executiv Kaizen Institute România: Succesul este asigurat de angajamentul top managementului El mai adaugă și că România e o țară foarte bună de a lansa un startup, pentru că statul oferă sprijin din punct de vedere al taxelor.
„Mă ajută să plătesc la început mai puține taxe și să investesc mai mult în companie”, subliniază CEO-ul.