VIDEO Putin anunță că Rusia este pregătită să negocieze cu Kievul

VIDEO Putin anunță că Rusia este pregătită să negocieze cu Kievul
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2024

Președintele rus Vladimir Putin anunță că este dispus la negocieri cu Kievul - pe baza celor din primăvara lui 2022 -, dacă Ucraina cere acest lucru, în contextul în care Moscova respingea orice discuție în acest sens, din cauza unei ofensive ucrainene lansate la 6 august în regiunea rusă Kursk, relatează AFP.

”Suntem pregătiți să negociem cu ei? N-am refuzat niciodată”, declară liderul de la Kremlin la Forumul Economic de la Vladivostok, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Bombă găsită în sfecla de zahăr adusă pentru procesare la o societate comercială din Roman CITEȘTE ȘI FOTO Bombă găsită în sfecla de zahăr adusă pentru procesare la o societate comercială din Roman
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Dacă o dornță de negociere apare (în Ucraina), noi nu vom refuza”, adaugă el.

Însă negocierile trebuie să aibă la bază concluziile negocierilor care au avut loc în primnăvara lui 2022, la Istanbul, precizează el.

Cucerirea Donbasului este ”prioritatea numnărul unu” a Rusiei, declară Vladimir Putin și sdă asigurări că armata sa respinge forțele ucrainene în regiunea Kursk.

”Obiectivul inamicului (prin atacarea regiunii ruse Kursk) era să ne enerveze și agite pentru a ne redesfășura trupele dintr-o zonă în alta și să oprească ofensiva noastră victorioasă în zone-cheie, mai ales în Donbad, a cărei eliberare este prioritatea numărul unu”, declară el la Forumul Economic din Extremul Orient rus.

În regiunea Kursk, ”forțele noastre armate au stabilizat situația și au început să  expulzeze treptat” armata ucraineană, declară el.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
moscova