MOL a început să producă hidrogen verde în cea mai mare fabrică din regiune

MOL a început să producă hidrogen verde în cea mai mare fabrică din regiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Compania petrolieră maghiară MOL a început producția în cea mai mare fabrică de hidrogen verde din Europa Centrală și de Est, la rafinăria Dunărea din orașul Százhalombatta.

Fabrica are o capacitate de 10 megawați. Aceasta produce anual 1.600 de tone de hidrogen verde, neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon, care va fi utilizat pentru producția de combustibil, arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
Roma vrea taxă la un obiectiv-capodoperă vizitat anual de milioane de turiști. \ CITEȘTE ȘI Roma vrea taxă la un obiectiv-capodoperă vizitat anual de milioane de turiști. "Fără înghețată sau pizza pe trepte!"
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Astfel, emisiile de dioxid de carbon ale rafinăriei Dunărea vor fi reduse cu 25.000 de tone, o cantitate comparabilă cu emisiile anuale de dioxid de carbon generate de aproximativ 5.400 de autovehicule obișnuite.

Investiția face parte din strategia corporativă SHAPE TOMORROW a Grupului MOL de a contribui la creșterea sustenabilității, competitivității și independenței energetice în regiune.

FOTO Umbrărescu primește de la stat un nou contract de autostrăzi CITEȘTE ȘI FOTO Umbrărescu primește de la stat un nou contract de autostrăzi

Grupul MOL a inaugurat noua sa fabrică din Százhalombatta în luna aprilie.

Echipamentul de electroliză de la Plug Power utilizează electricitate din surse regenerabile pentru a descompune apa în hidrogen și oxigen, acest lucru însemnând că nu se generează subproduse poluante. Instalația produce 8-9 tone de oxigen pur pentru fiecare tonă de hidrogen. Compania americană a pus la dispoziția MOL o tehnologie inovatoare și fiabilă: generatoarele de hidrogen, optimizate pentru a produce hidrogen pur, au o istorie de aproape 50 de ani de experiență operațională.

Volkswagen se pregătește de un conflict cu sindicatele CITEȘTE ȘI Volkswagen se pregătește de un conflict cu sindicatele

„Hidrogenul verde este o sursă de energie curată și versatilă, pe care în prezent o utilizăm în producția de combustibil cu scopul de a ne reduce amprenta de dioxid de carbon, iar conform planurilor noastre, în curând, acesta va putea fi utilizat și în sectorul transporturilor.

Producția și utilizarea hidrogenului verde contribuie, într-un mod inovator, la tranziția către energia verde, care reprezintă un obiectiv fundamental al strategiei MOL. După Százhalombatta, avem în plan instalații similare la Rijeka și Bratislava, cea din capitala Slovaciei urmând să devină operațională în al doilea trimestru al anului 2026”, a declarat Ádám Horváth, vicepreședinte New and Sustainable Businesses al Grupului MOL.

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
energie verde