Presat de mult timp, Unilever iese din Rusia

Presat de mult timp, Unilever iese din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Producătorul de bunuri de larg consum Unilever a primit aprobarea Guvernului de la Moscova pentru a-și vinde activele din Rusia, a anunțat cotidianul financiar RBC, care citează surse din apropierea acestui dosar, informează Reuters.

Grupul Unilever, unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală, este presat de mai mult timp să plece din Rusia, în urma invaziei din Ucraina, care acum a ajuns în cel de-al treilea an, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
MOL a început să producă hidrogen verde în cea mai mare fabrică din regiune CITEȘTE ȘI MOL a început să producă hidrogen verde în cea mai mare fabrică din regiune
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit RBC, comisia guvernamentală care supervizează investițiile străine în Rusia a aprobat vânzarea Unilever Rus, care avea active de aproximativ 600 de milioane de euro, inclusiv patru fabrici, la un preț cuprins între 35 și 40 de miliarde de ruble (393 – 449 de milioane de dolari).

Cumpărătorul activelor a fost stabilit, dar deocamdată nu i-a fost dezvăluită identitatea, a precizat una din surse.

Turcia și-a consolidat statutul de hub regional de gaze grație unui acord pe zece ani cu Shell CITEȘTE ȘI Turcia și-a consolidat statutul de hub regional de gaze grație unui acord pe zece ani cu Shell

Kremlinul cere un discount de cel puțin 50% la tranzacțiile de ieșire de pe piața rusească implicând firme din așa-numitele „țări ostile”, cele care au impus sancțiuni Rusiei. Exodul companiilor din Rusia a costat companiile străine cel puțin 107 miliarde de euro sub formă de deprecieri de active și venituri pierdute.

Directorul general de la Unilever, Hein Schumacher, le-a spus jurnaliștilor în luna iulie că grupul și-a localizat „în mod substanțial” operațiunile din Rusia în ultimul an și principalul său obiectiv este reducerea contribuțiilor economice către statul rus.

Plecarea din Rusia ar fi una dintre cele mai importante decizii luate de Schumacher, care, în primul său an la conducerea grupului anglo-olandez, a supervizat planuri vizând vânzarea operațiunilor din domeniul înghețatei, concedierea a 7.500 de angajați și concentrarea pe 30 de mărci importante.

Un consilier al lui Zelenski revine asupra declarațiilor privind oprirea tranzitului de petrol rusesc CITEȘTE ȘI Un consilier al lui Zelenski revine asupra declarațiilor privind oprirea tranzitului de petrol rusesc

În luna mai 2022, Unilever, compania care deține supele Knorr și săpunul Dove, a devenit prima mare companie alimentară europeană care a pus capăt importurilor și exporturilor din Rusia. De asemenea, grupul a oprit toate cheltuielile cu media și publicitatea în Rusia, dar a continuat să furnizeze alimente de bază și produse de îngrijire personală fabricate în Rusia.

Unilever a fost înființată în 1930, în urma fuziunii dintre un producător olandez de margarină și un fabricant britanic de săpunuri. Unilever este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală.

Val de furturi pe litoralul bulgăresc: Turiștii, inclusiv români, nu iartă nimic - de la TV și tablouri la halate și saltele. Vodcă schimbată în minibar cu apă, brățări all-inclusive date și altora CITEȘTE ȘI Val de furturi pe litoralul bulgăresc: Turiștii, inclusiv români, nu iartă nimic - de la TV și tablouri la halate și saltele. Vodcă schimbată în minibar cu apă, brățări all-inclusive date și altora

Unilever South Central Europe coordonează din București operațiunile în șapte țări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia și Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
unilever
rusia