Valul de căldură a secat un lac din Serbia și a declanșat incendii în Balcani

Valul de căldură a secat un lac din Serbia și a declanșat incendii în Balcani
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2024

Balcanii, împreună cu o mare parte din Europa, au continuat să se confrunte cu un val prelungit de căldură, declanșând incendii de pădure și secarea unui lac din Serbia pentru prima dată, informează Reuters.

„În acest moment, ne aflăm în mijlocul unui eveniment meteorologic extrem, un val de căldură caracterizat prin durata și intensitatea sa”, a declarat Vladimir Djurdjevic, un meteorolog din Belgrad, pentru Reuters, adăugând că schimbările climatice ar putea face ca astfel de veri extrem de fierbinți să devină mai frecvente, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Serbia - Dispută cu o companie anglo-australiană pentru relansarea exploatării unei mine de litiu. Guvernul acceptă exploatarea criticată de ecologiști CITEȘTE ȘI Serbia - Dispută cu o companie anglo-australiană pentru relansarea exploatării unei mine de litiu. Guvernul acceptă exploatarea criticată de ecologiști
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Balcanii s-au confruntat cu temperaturi ridicate în această săptămână, majoritatea țărilor din zonă, care include Croația, Muntenegru și Macedonia de Nord, așteptându-se la temperaturi de circa 39 de grade Celsius.

În Serbia, lacul cu apă sărată Rusanda din provincia nordică Vojvodina, care conține noroi medicinal, a secat pentru prima dată, au povestit localnicii.

„Totul era mlaștină și acum mlaștina a dispărut. Acesta este cel mai scăzut nivel al lacului… și este de asemenea afectat de această secetă”, a declarat rezidentul Sava Jovkic, în vârstă de 72 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
caldura
lac
balcani