Un atac informatic a paralizat cel mai important aeroport din Croația

Un atac informatic a paralizat cel mai important aeroport din Croația
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2024

Un atac informatic a blocat zeci de avioane pe aeroportul din Split, cel mai frecventat din Croația pe timp de vară, au declarat presei mai mulți oficiali de la Zagreb, printre care ministrul Transporturilor, transmite AFP.

Sistemul informatic al aeroportului s-a confruntat cu primele dificultăți către ora locală 19.30 (17.30 GMT). Până la remedierea problemei au fost anulate sau întârziate zeci de zboruri, iar mii de pasageri au rămas pe loc, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Serbia are în vedere contracte pentru furnizarea de litiu cu Mercedes, Stellantis și VW CITEȘTE ȘI Serbia are în vedere contracte pentru furnizarea de litiu cu Mercedes, Stellantis și VW
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„A fost vorba de un atac informatic”, a declarat ministrul de resort, Oleg Butkovic”. Sistemul nu era complet restabilit nici marți, însă situația era pe cale să revină la normal, a adăugat el.

Echipele tehnice au reușit să descifreze mesaje ale unor hackeri care cereau să „negocieze”, ceea ce potrivit lui Butkovic este „exclus”.

Mai mulți specialiști lucrau asiduu pentru limitarea consecințelor atacului, a spus Pero Bilas, unul din directorii aeroporturilor. „Suntem în contact cu toate companiile aeriene și căutăm împreună soluții”, a arătat oficialul.

Grecia vrea să impună o taxă excepțională producătorilor de energie, pentru a subvenționa facturile CITEȘTE ȘI Grecia vrea să impună o taxă excepțională producătorilor de energie, pentru a subvenționa facturile

Marți, de la Split erau programate 80 de decolări pentru circa 25.000 de pasageri. În cursul după-amiezii nu se observa nicio întârziere semnificativă.

Anul trecut, prin aeroportul din Split au trecut 3,5 milioane de călători; sute de mii dintre aceștia erau în vacanță, urmând să ajungă pe coasta și insulele Mării Adriatice.

Ukroboronservice și compania cehă Sellier & Bellot vor construi o fabrică de muniție în Ucraina CITEȘTE ȘI Ukroboronservice și compania cehă Sellier & Bellot vor construi o fabrică de muniție în Ucraina

Atacul de luni a avut loc la numai câteva zile de la defectarea unor sisteme informatice Windows, provocată de actualizarea necorespunzătoare a unui instrument informatic produs de compania CrowdStrike.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
croatia
aeroport