Rusia interzice accesul la 81 de mass-media europene, inclusiv 3 televiziuni românești

Rusia interzice accesul la 81 de mass-media europene, inclusiv 3 televiziuni românești
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2024

Rusia a anunțat blocarea accesului pe teritoriul său la 81 de mass-media europene, ca "represalii" față de decizia UE din luna mai de a interzice accesul la trei mass-media de stat ruse, relatează agențiile AFP și EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Contra-măsuri sunt introduse asupra accesului de pe teritoriul rus la mijloacele de difuzare a mass-media din țările membre ale UE", a transmis într-un comunicat Ministerul rus de Externe, care a publicat lista celor 81 de mass-media și a pus pe seama Bruxellesului responsabilitatea pentru noile restricții, scrie Agerpres.

Motivul surprinzător pentru care Grecia introduce săptămâna de lucru de 6 zile CITEȘTE ȘI Motivul surprinzător pentru care Grecia introduce săptămâna de lucru de 6 zile

Aceste restricții, se arată în comunicat, sunt adoptate împotriva acelor mass-media din UE "care difuzează sistematic informații ce nu sunt credibile asupra desfășurării operațiunii militare speciale", expresia prin care Moscova face referire la campania sa militară contra Ucrainei.

Pe listă se regăsesc, printre altele, agenția de presă franceză France Presse, cea spaniolă EFE, ziarele franceze Le Monde și Liberation, publicațiile germane Die Zeit și Der Spiegel, postul Radio France, posturile de televiziune italian RAI, cele franceze LC1 și Arte, cel austriac ORF sau cel olandez Nos, etc.

Conform site-ului MAE rus, restricțiile vizează și posturile Pro TV International (stirileprotv.ro, protv.ro), Digi24 (digi24.ro) și B1TV (b1tv.ro).

Anunțul MAE rus vine în aceeași zi în care a intrat în vigoare decizia din 17 martie a Consiliului UE, care impune restricții de difuzare pentru trei mass-media de stat ruse, respectiv agenția RIA Novosti și cotidianele Izvestia și Rossískaya Gazeta. Anterior, și alte mass-media ruse au fost interzise în UE, inclusiv Rusia Today, după ce blocul comunitar a acuzat Moscova că folosește astfel de mass-media pentru "a-și difuza propaganda și a desfășura campanii de dezinformare".

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
media
europa