Rusia, aproape de a permite deschiderea de sucursale ale băncilor străine

Rusia, aproape de a permite deschiderea de sucursale ale băncilor străine
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2024

Parlamentarii ruși au anunțat aprobarea preliminară pentru propusa legislație care va permite băncilor străine să-și deschidă sucursale în Rusia, o decizie care, speră Ministerul de Finanțe, va atenua problemele legate de decontările transfrontaliere, transmite Reuters.

Decontările internaționale sunt o problemă pentru Moscova după impunerea sancțiunilor occidentale, în urma invadării Ucrainei, care au blocat accesul majorității băncilor rusești la sistemul internațional de plăți SWIFT, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ANCOM avertizează - risc de roaming involuntar CITEȘTE ȘI ANCOM avertizează - risc de roaming involuntar
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Decontările sunt firele care conectează economia. Fără decontări, funcționarea economiei nu este posibilă. Un alt mecanism este propus acum pentru a permite decontările transfrontaliere", le-a spus parlamentarilor adjunctul ministrului de Finanțe, Alexei Sazanov, la prezentarea proiectului de lege.

În prezent, băncile străine își pot deschide în Rusia doar subsidiare sau reprezentanțe, nu și sucursale.

Guvernul angajează suplimentar în industria de apărare CITEȘTE ȘI Guvernul angajează suplimentar în industria de apărare

Legea va permite băncilor străine să-și deschidă sucursale, cu o garanție de un miliard de ruble și plafonarea la 50% a numărului de angajați străini. În sucursale nu vor putea fi deschise conturi pentru persoane individuale.

"Principalul obiectiv al legislației îl reprezintă simplificarea decontărilor, posibilitatea de a face decontări prin sucursale", a explicat Sazanov.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
banci