Rusal cere guvernului rus să cumpere o parte din producția sa de aluminiu, pentru a atenua impactul sancțiunilor

Rusal cere guvernului rus să cumpere o parte din producția sa de aluminiu, pentru a atenua impactul sancțiunilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2018

Grupul rus Rusal a solicitat guvernului de la Moscova să cumpere o parte din producția sa de aluminiu, pentru a atenua impactul sancțiunilor americane, a declarat joi o sursă guvernamentală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Rusal, al doilea mare producător de aluminiu din lume, a mai anunțat că directorul său general și alți șapte membri ai consiliului de administrație au demisionat, în cadrul strategiei prin care speră că convingă Washingtonul că ridice sancțiunile care i-au afectat lanțul de aprovizionare, i-au blocat accesul pe piețele financiare occidentale și i-au speriat o parte dintre clienți, scrie News.ro

Statele Unite au anunțat pe 6 aprilie sancțiuni împotriva Rusal și a principalului său acționar, Oleg Deripaska, împiedicând clienții cu expunere pe piața americană să continue să cumpere aluminiul fabricat de Rusal. Sancțiunile au dus la creșterea prețurilor aluminiului la cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani, din cauza temerilor că va apărea un deficit de aluminiu pe piață.

CONFIRMARE Compania spaniolă cu aplicația Glovo de livrare rapidă inclusiv a cheilor uitate a intrat în România, recrutând manager cu experiență la eMag și Fashion Days CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Compania spaniolă cu aplicația Glovo de livrare rapidă inclusiv a cheilor uitate a intrat în România, recrutând manager cu experiență la eMag și Fashion Days

Potrivit autorităților americane, sancțiunile îndreptate împotriva aliaților președintelui rus Vladimir Putin au rolul să penalizeze Moscova pentru implicaarea în alegerile prezidențiale care au avut loc în Statele Unite în 2016, acuzație respinsă de partea rusă.

Sursa guvernamentală a spus că Deripaska a cerut guvernului să înceapă să cumpere aluminiu de la Rusal și a solicitat și împrumuturi de la banca rusă Promsvyazbank.

Banca a început să ofere finanțare companiilor rusești sancționate.

Rusal nu a răspuns imediat solicitărilor Reuters pentru comentarii.

Deripaska a mai solicitat sprijin pentru producătorul de automobile GAZ, care face parte din imperiul său de afaceri și care este la rândul său afectat de sancțiuni, a mai spus sursa.

Autoritățile ruse au aprobat deja un împrumut pentru GAZ, dar nu a luat încă o decizie în privința Rusal.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusal
aluminiu