Polonia va cheltui 5% din PIB pentru apărare în 2025

Polonia va cheltui 5% din PIB pentru apărare în 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2024

Polonia va cheltui 5% din produsul intern brut (PIB) pentru apărare în 2025, a declarat ministrul de externe Radoslaw Sikorski pentru Bloomberg Television într-un interviu, transmite Reuters.

Varșovia a majorat deja cheltuielile pentru apărare la peste 4% din producția sa economică în acest an, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Reacții din România la tentativa de asasinat la adresa lui Donald Trump CITEȘTE ȘI Reacții din România la tentativa de asasinat la adresa lui Donald Trump
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Polonia cheltuiește 4 (procente din PIB pentru apărare) și vom cheltui 5 anul viitor”, a declarat Sikorski, potrivit sursei citate. „Suntem numărul unu în NATO, inclusiv Statele Unite, în proporție, evident, pentru că nu mai suntem în eterna pace post-Război Rece”.

Ministrul adjunct al apărării, Cezary Tomczyk, a declarat joi pentru televiziunea privată TVN24 că Polonia își va majora bugetul apărării cu aproximativ 10% în 2025, până la un nivel record.

Șeful Statului Major al armatei, generalul Wieslaw Kukula, a declarat miercuri într-o conferință de presă că Polonia trebuie să își pregătească soldații pentru un conflict total.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
aparare