Inundațiile mortale din Germania se extind de-a lungul Dunării

Inundațiile mortale din Germania se extind de-a lungul Dunării
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Inundațiile și nivelul apelor continuă să crească în unele părți din sudul Germaniei, iar acum se extind pe Dunăre, până în Austria și Ungaria, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Până în prezent, cinci persoane au murit de când ploile abundente au dus la revărsarea râurilor din landurile Bavaria și Baden-Württemberg. Una dintre victime este o femeie care a murit când mașina sa a ieșit de pe carosabil, luată de ape și scufundată, la vest de Munchen. Un pompier bavarez este dat dispărut.

Exporturile Gazprom spre Europa au crescut CITEȘTE ȘI Exporturile Gazprom spre Europa au crescut

Deși serviciul meteorologic german DWD a declarat că ploile torențiale care au lovit sudul Germaniei timp de mai multe zile au încetat, nivelul apei în orașul istoric Passau, unde se întâlnesc trei râuri, a crescut acum la aproape 10 m, cel mai mare nivel din ultimii zece ani, scrie News.ro.

De asemenea, nivelul apelor Dunării a crescut în Austria și Ungaria.

Dunărea a ieșit din matcă în al treilea oraș ca mărime din Austria, Linz, lăsând zonele din apropierea malurilor sub apă. Gertrude, o locuitoare din zonă, a declarat pentru Kurier că inundațiile i-au trezit amintiri neplăcute din august 2002, când o cincime din oraș a rămas sub apă. Fluviul a atins marți dimineață 6,86 m și se aștepta să atingă un nivel maxim în cursul după-amiezii.

Tot traficul fluvial de-a lungul Dunării a fost oprit în zona Austriei Inferioare.

În Ungaria, meteorologii au avertizat asupra unor precipitații semnificative în următoarele trei zile, iar Gabriella Siklos, de la Direcția Națională a Apelor, a avertizat că situația se schimbă de la o oră la alta.

De asemenea, au existat temeri că nivelul crescut al apelor se va extinde în zona inundabilă a Dunării din Slovacia.

Transportul maritim de mărfuri rămâne oprit pe Rin în unele zone din sudul Germaniei, deși autoritățile din Baden-Württemberg, în sud-vestul țării, spun că nivelul apei va scădea în următoarele zile.

Vila lui Vladimir Putin din mulții Altai a fost distrusă de un incendiu misterios CITEȘTE ȘI Vila lui Vladimir Putin din mulții Altai a fost distrusă de un incendiu misterios

Ploile torențiale cad de câteva zile în mare parte din sudul Germaniei, iar în zona Rosenheim din Bavaria a fost declarată stare de urgență. Trei persoane au murit până acum în Bavaria, iar luni, în Baden-Württemberg, un bărbat și o femeie au fost găsiți morți în subsolul casei lor. Un pompier în vârstă de 22 de ani este dat dispărut în Bavaria. Premierul landului Bavaria, Markus Söder, a descris situația ca fiind "gravă și critică".

În unele zone din sudul Germaniei, experții au vorbit despre niveluri de precipitații unice în acest secol. Mașini au fost măturate și zone rezidențiale au fost inundate, deși până marți dimineață toate avertizările de vreme severă din sudul Germaniei au fost ridicate.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că inundațiile din sudul Germaniei reprezintă o dovadă că "oprirea schimbărilor climatice provocate de om" nu poate fi neglijată.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
dunare
inundatii