Bulgaria: Prețurile în sezonul turistic de vară cresc moderat comparativ cu anul trecut

Bulgaria: Prețurile în sezonul turistic de vară cresc moderat comparativ cu anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Sezonul turistic de vară din Bulgaria a început, iar hotelurile de la Marea Neagră își primesc deja oaspeții. O chestiune arzătoare în mintea tuturor este cât va costa un sejur la mare anul acesta, informează Novonite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Conform oficialilor din sectorul turismului, deși prețurile cresc moderat comparativ cu anul trecut, raportul calitate-preț în Bulgaria rămâne competitiv față de țările vecine.

VIDEO Contract semnat pentru o nouă magistrală de metrou. Va avea 14 stații. Cea mai mare investiție publică derulată în București în ultimii ani. Posibilă extindere dincolo de Jilava CITEȘTE ȘI VIDEO Contract semnat pentru o nouă magistrală de metrou. Va avea 14 stații. Cea mai mare investiție publică derulată în București în ultimii ani. Posibilă extindere dincolo de Jilava

Pachetele turistice pentru o săptămână la țărmul Mării Negre au crescut cu 3% - 15% comparativ cu 2022. Evoluția vine pe fondul creșterii costurilor operaționale pentru hotelieri și resorturi. Cel mai semnificativ avans al prețurilor se observă în iulie și în august, deși unele unități au reușit să mențină un nivel apropiat de cel din 2023, scrie Agerpres.

Pentru o familie alcătuită din trei membri, o vacanță de șapte zile la țărmul bulgar al Mării Negre ar putea costa între 2.000 leva (1.023 euro) și 7.000 leva (3.580 euro), în funcție de locație și categoria hotelului.

Hotelierul Stella Deyanova crede că piața nu poate susține prețuri mai ridicate și previzionează că actualul nivel s-ar putea modifica. În pofida majorărilor, vacanțele în țările vecine Grecia sau Turcia încă sunt mult mai scumpe.

În timp ce o ședere de o noapte cu regim all-inclusive pentru o persoană în timpul vârfului de sezon ar putea costa aproximativ 120-125, chiar 130 euro în Bulgaria, un nivel similar în țările vecine ar putea costa aproximativ 100 euro.

Pentru a atrage vizitatori în iunie, când prețurile sunt mai scăzute decât în iulie și în august, hotelierii oferă diverse facilități, cum ar fi servicii de spa și transfer gratuit pentru călătorii individuali. Chiar și cu aceste discounturi, Bulgaria rămâne o destinație mai accesibilă comparativ cu alte țări din Europa, susține Slava Kennett, o familie norvegiană care a vizitat în mod regulat Bulgaria în ultimul deceniu.

Scumpire masivă la case - Prețurile apartamentelor din București ating un maxim istoric. Brașov depășește un prag psihologic, Timișoara trece peste capitală. Noi anunțuri la conferința Profit.ro - Piața imobiliară CITEȘTE ȘI Scumpire masivă la case - Prețurile apartamentelor din București ating un maxim istoric. Brașov depășește un prag psihologic, Timișoara trece peste capitală. Noi anunțuri la conferința Profit.ro - Piața imobiliară

Industria se așteaptă la o creștere a numărului de turiști comparativ cu 2023, în special din Polonia, Cehia, Slovacia, Germania și Marea Britanie. Totuși, deficitul de forță de muncă s-a adâncit, în pofida unei creșteri salariale de 10-15% pentru angajații din resorturi.

Pentru rezolvarea deficitului de angajați, angajatorii din turism se bazează pe forța de muncă din Uzbekistan, Kîrgîzstan, Bangladesh și Turcia.

În pofida dificultăților, prețurile pentru vacanțele de vară la țărmul Mării Negre rămân relativ stabile comparativ cu 2023, cu o creștere de 10-15%. O cameră dublă cu mic dejun și cină, pentru o vacanță de șapte zile, poate fi găsită la prețuri variind între 3.200 - 3.700 leva.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
cazare
pret