Guvernul turc discută cu reprezentanții Instagram după ce a blocat accesul la platforma de social media

Guvernul turc discută cu reprezentanții Instagram după ce a blocat accesul la platforma de social media
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2024

Guvernul turc va purta discuții cu reprezentanții Instagram după blocarea accesului la platforma de social media săptămâna trecută, a anunțat ministrul turc al transporturilor și infrastructurii Abdulkadir Uraloglu într-o postare pe X, transmite Reuters.

Decizia survine după ce o oficialitate turcă a acuzat Instagram de blocarea postărilor cu mesaje de condoleanțe în urma asasinării la Teheran a lui Ismail Haniyeh, liderul mișcării islamiste palestiniene Hamas, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Societe Generale vinde diviziile de private banking din Marea Britanie și Elveția CITEȘTE ȘI Societe Generale vinde diviziile de private banking din Marea Britanie și Elveția
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ca rezultat al blocării Instagram în Turcia, milioane de oameni sunt privați de mijloacele zilnice de comunicare cu familia și prietenii, iar companiile nu mai pot lua legătura cu clienții lor în același fel'', a declarat un purtător de cuvânt al Meta, compania care deține Instagram.

''Vom continua să facem tot ce putem pentru a ne restabili serviciile'', a adăugat el.

Șeful Departamentului de Comunicații turc, Fahrettin Altun, a criticat miercuri Instagram pentru ''cenzură, pur și simplu'', după ce platforma a interzis postările cu mesaje de condoleanțe în urma uciderii lui Haniyeh la Teheran, în 31 iulie.

Iranul și Hamas au acuzat Israelul că s-a aflat la originea loviturii care l-a țintit pe Ismail Haniyeh, la câteva ore după ce acesta participase la ceremonia de preluare a mandatului noului președinte iranian.

Turcia se plasează pe poziția a 5-a în lume ca număr de utilizatori ai Instagram, cu peste 57 de milioane de utilizatori, după India, SUA, Brazilia și Indonezia, conform platformei Statista. 

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
turcia