Bulgaria continuă luptă cu eolienele, acum contra unui investitor german

Bulgaria continuă luptă cu eolienele, acum contra unui investitor german
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2024

Compania germană Wpd încearcă să modifice și să unească două proiecte vechi de energie eoliană în nord-estul Bulgariei, dar Consiliul local este împotrivă. Compania a depus o cerere pentru turbine de 10 MW în loc de 3 MW, relatează balkangreenenergynews.

Locația din provincia Dobrich din nord-estul Bulgariei se întinde pe teritoriul satelor Zhiten, Snop, Gradini, Pchelarovo și Dabovik.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Protest de amploare la Belgrad împotriva unui proiect minier controversat. Poliția a făcut arestări CITEȘTE ȘI VIDEO Protest de amploare la Belgrad împotriva unui proiect minier controversat. Poliția a făcut arestări
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Capacitatea totală de energie eoliană instalată a țării este de 703 MW, potrivit Agenției Internaționale pentru Energii Regenerabile (IRENA). Niciun parc eolian nu a mai fost însă pus în funcțiune din 2012, pe fondul barierelor administrative și al incertitudinii juridice, relatează sursa citată.

După ce autoritatea locală din vecinătatea Vetrino a blocat efectiv proiectul gigant de energie eoliană al CWP anul trecut, Consiliul Municipal al Toshevo a declarat acum că se opune investiției germane.

Ungaria atrage o nouă investiție, cu ajutor de stat CITEȘTE ȘI Ungaria atrage o nouă investiție, cu ajutor de stat

Wpd a solicitat acum acordul să-și schimbe planul spațial. Vrea să instaleze turbine de 10 MW, față de limita actuală de 3 MW. Compania germană a cerut să ridice înălțimea maximă admisă a turnului la 200 de metri de la 140 de metri și înălțimea totală la 300 de metri de la până la 196 de metri, a informat Pro News Dobrich.

Wpd planifică, de asemenea, parcuri eoliene în Balcic și Dobricica în aceeași zonă, printre celelalte proiecte ale sale.

Belarusul amenință cu închiderea Ambasadei Ucrainei la Minsk CITEȘTE ȘI Belarusul amenință cu închiderea Ambasadei Ucrainei la Minsk

Costurile sunt estimate până la 511 milioane de euro.

Conform planului spațial inițial, turbinele și fundațiile lor ar ocupa 44,6 hectare sau mai puțin de 1% din terenul agricol din municipiu. 

Banca Centrală din Ucraina inscripționează bancnotele cu sloganul „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor!” CITEȘTE ȘI Banca Centrală din Ucraina inscripționează bancnotele cu sloganul „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor!”

În Bulgaria, au existat, de asemenea, mai multe cazuri de reacție împotriva proiectelor de energie solară în ultimii ani. Fermierii și ecologistii insistă că terenurile agricole trebuie să fie scutite de astfel de investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
eoliene