Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, majorează ratele creditelor ipotecare la minimum 20%

Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, majorează ratele creditelor ipotecare la minimum 20%
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, majorează ratele la creditele ipotecare la minimum 20%, au anunțat agențiile ruse de presă, transmite Reuters.

Decizia vine după ce luna trecută Banca Centrală a Rusiei a majorat dobânda cheie cu 200 puncte de bază, la 18%, a informat agenția de presă RIA, citând un comunicat al Sberbank.

Urmărește-ne și pe Google News
Italia este aproape de un acord cu Dongfeng pentru construirea unei fabrici locale CITEȘTE ȘI Italia este aproape de un acord cu Dongfeng pentru construirea unei fabrici locale
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Pe piața principală, rata minimă a dobânzii va fi de 20,3% când folosim asigurarea de viață, promoția Mortgage Plus, iar în cazul plăților anticipate – de 20% sau mai mult”, a precizat grupul bancar, scrie Agerpres.

Majorarea dobânzii de către Banca Centrală a Rusiei în iulie vine în urma avertismentelor că va continua înăsprirea politicii monetare iar guvernatorul a atras atenția că economia țării se confruntă cu dificultăți.

Șeful Sberbank, German Gref, avertizase luna trecută că se așteaptă la o reducere a creditării în semestrul doi din 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sberbank