Bulgaria a început o procedură de arbitraj împotriva companiei ruse Gazprom, referitoare la acordul de livrare a gazelor

Bulgaria a început o procedură de arbitraj împotriva companiei ruse Gazprom, referitoare la acordul de livrare a gazelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Compania bulgară de gaze Bulgargaz EAD, de stat, a început o procedură de arbitraj împotriva companiei ruse Gazprom Eksport, solicitând despăgubiri de 400 de milioane de euro (432,76 milioane de dolari) pentru încălcarea contractului în 2022, a anunțat marți compania, citată de Reuters.

Compania bulgară a demarat procedurile în fața Curții de Arbitraj a Camerei de Comerț Internațional din Paris, deoarece compania rusă nu a răspuns invitației sale de a soluționa disputa, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Companie americană IT, furnizor pentru giganți din industrie, intră în România prin intermediul unei firme din Cluj CITEȘTE ȘI Companie americană IT, furnizor pentru giganți din industrie, intră în România prin intermediul unei firme din Cluj

”După ce partea rusă nu a luat măsuri pentru a soluționa problema în afara instanței, Bulgargaz a luat măsurile necesare pentru a proteja interesele companiei”, se arată într-un comunicat.

Anul trecut, Gazprom a suspendat contractul pe termen lung al Bulgargaz, care acoperea 90% din cantitățile de gaze naturale livrate de Bulgargaz clienților.

Gazprom a încetat să furnizeze gaze naturale către Bulgargaz la sfârșitul lunii aprilie 2022.

Grupul Gazprom nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Bulgaria, stat membru al Uniunii Europene și al NATO, s-a alăturat sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina, începută în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
bulgaria