UCM Reșița, preluată recent de Hidroelectrica, a trecut pe profit în primul semestru al anului

UCM Reșița, preluată recent de Hidroelectrica, a trecut pe profit în primul semestru al anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2024

UCM Reșița, companie care fabrică hidroagregate și echipamente hidromecanice, a trecut pe profit în primul semestru al anului, raportând un rezultat net de 21,24 milioane lei, de la pierderi de 7,24 milioane lei în semestrul 1 din 2023, arată raportul transmis de companie Bursei de Valori București (BVB).

Veniturile totale ale companiei s-au ridicat la 93,36 milioane lei, de peste șase ori mai mari decât în primul semestru din 20233, când au fost de 14,85 milioane lei, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Profitul net de 21.249.46 lei aferent semestrului I al anului 2024 obținut în principal în contextul vânzării “Liniei de afaceri” materializată prin contractul din 11.03.2024 va acoperi la finele anului pierderile reportate, în conformitate cu legislația aplicabilă”, arată raportul companiei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Producția vândută în primele șase luni a fost de 4,9 milioane lei, de aproape trei ori mai mică decât cea raportată în perioada similară a anului trecut (14,34 milioane lei).

”Contractul de vânzare - cumpărare nr. 210/11.03.2024 încheiat între UCM Reșița SA și Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L. a determinat schimbări majore în structura activelor circulante, au scăzut activele imobilizate deținute în vederea vânzării, precum și producția in curs de execuție și produsele finite iar în contrapartidă a crescut numerarul. În trimestrul II din 2024 au fost facturate lucrările executate pentru obiectivele hidroenergetice CHE Porți de Fier I și CHE Malaia, anterior transferului către UCMH”, se menționează în raport.

UCM Reșița a realizat echipamentele aferente a peste 80% din sistemul hidroenergetic național, punând în funcțiune peste 6.325 MW putere instalată, care reprezintă 326 grupuri hidroenergetice.

În data de 11 martie 2024 a fost semnat contractul de vânzare a afacerii UCMR către UCMH, societate nou înființată, ce are ca asociat unic compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din țară.

În luna mai, Hidroelectrica anunța că bugetul estimat a fi alocat pentru Uzina Constructoare de Mașini Hidroenergetice, în perioada 2024-2028, va fi de aproximativ 1 miliard de lei.

”În perioada 2024-2028 bugetul estimat a fi alocat de către Societatea  de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Hidroelectrica pentru Uzina Constructoare de Mașini Hidroenergetice va  fi de aproximativ 1 miliard de lei. Acest buget se va concretiza în două direcții: 500 milioane lei participare la investitii directe in UCMH care constau in: investiții în resursa umană; modernizare capacitate de producție; modernizare hale de fabricație. 500 milioane lei lucrări de modernizare, retehnologizare și mentenanță la capacitățile de producție ale Hidroelectrica, lucrări care se vor executa în UCMH”, informa compania de stat în luna mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucm resita
hidroelectrica