Bursele europene au închis în creștere, după o săptămână agitată

Bursele europene au închis în creștere, după o săptămână agitată
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2024

Bursele europene au închis în creștere, în condițiile în care piețele de capital își revin la nivel global, după pierderile recente provocate de temerile de recesiune în Statele Unite, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu 0,57%, la 499,18, peste nivelul său de acum o săptămână, înainte de scăderea puternică de luni, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Grup turc pregătește o investiție majoră în România CITEȘTE ȘI FOTO Grup turc pregătește o investiție majoră în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunile tehnologice au scăzut cu 0,22%, în timp ce acțiunile serviciilor de sănătate au crescut cu 1,77%.

Piețele financiare globale au fost volatile săptămâna aceasta, deoarece au încercat să lase în urmă dezamăgirea de luni.

Vânzările accentuate de acțiuni de luni au fost determinate parțial de datele privind locurile de muncă din SUA, care au fost mai slabe decât erau așteptările.

Indicele german DAX a urcat cu 0,24%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,31%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,28%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,13%, în timp ce indicele spaniol IBEX 35 a crescut cu 0,76%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni