Una dintre cele mai populare destinații de vacanță triplează taxele de intrare pentru turiști

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță triplează taxele de intrare pentru turiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Noua Zeelandă va crește drastic taxa de intrare pentru turiștii străini, o măsură de care unii se tem că ar putea descuraja vizitatorii. De la 1 octombrie, costul taxei se va aproape tripla, de la 35 NZ$ (20 euro) la 100 NZ$ (56,06 euro), informează BBC.

Guvernul a declarat că acest lucru este menit să contribuie la creșterea economică și „să se asigure că vizitatorii contribuie la serviciile publice și la experiențe de înaltă calitate în timp ce vizitează Noua Zeelandă”, arată Digi 24.

Urmărește-ne și pe Google News
Sistemul polonez de plăți mobile BLIK, susținut de bănci, menține planul - Intră în România CITEȘTE ȘI Sistemul polonez de plăți mobile BLIK, susținut de bănci, menține planul - Intră în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Dar Tourism Industry Aotearoa - organismul independent de turism al țării - afirmă că taxa mai mare reprezintă o barieră pentru vizitatori, făcând „incredibil de scump să vizitezi această țară”.

Națiunea este renumită pentru cultura Māori și peisajele sale spectaculoase, inclusiv ghețarii, munții, vulcanii și lacurile.

Dar locația sa în Pacificul de Sud și tarifele aeriene pe distanțe lungi asociate au reprezentat adesea o barieră pentru vizitatori.

„Redresarea turismului din Noua Zeelandă rămâne în urma restului lumii, iar acest lucru va afecta și mai mult competitivitatea noastră globală”, a declarat Rebecca Ingram, directorul executiv al asociației.

Noua Zeelandă a introdus taxa pentru prima dată în 2019, în timp ce se confrunta cu impactul numărului mare de vizitatori asupra infrastructurii, mediului și comunităților locale. În timpul pandemiei de coronavirus, țara și-a închis granițele timp de doi ani și jumătate și nu a permis vizitatorilor străini să se întoarcă până în august 2022. Noua Zeelandă se luptă să revină la nivelul de turiști înregistrat înainte de pandemie, cu puțin sub trei milioane de vizitatori internaționali în 2023, aproximativ trei sferturi din nivelurile anterioare pandemiei.

Care sunt uzinele ce ar putea fi închise de VW CITEȘTE ȘI Care sunt uzinele ce ar putea fi închise de VW

Noua Zeelandă nu este singurul loc în care există taxe pentru turiști. Indonezia, Spania, Franța, Austria, Croația, Costa Rica, Islanda și Italia sunt alte țări care percep taxe turistice. În majoritatea locurilor, taxa este inclusă în costul cazării, al vizei sau al biletului de avion.

În aprilie, Veneția a lansat un experiment în cadrul căruia turiștilor care călătoresc o zi li s-a perceput o taxă de 5 EUR pentru a vizita orașul în zilele de vârf, în încercarea de a combate efectele turismului excesiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
noua zeelanda
turisti
taxe