Industria călătoriilor va avea o contribuție record la PIB-ul mondial

Industria călătoriilor va avea o contribuție record la PIB-ul mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2024

Un procent record de un dolar din fiecare zece dolari cheltuiți la nivel global în 2024 va fi pentru călătorii, pe măsură ce oamenii au majorat rezervările pentru hoteluri, croaziere și zboruri, potrivit unui raport anual publicat marți de Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor (WTTC), transmite Reuters.

În paralel, contribuția industriei turismului și călătoriilor la Produsul Intern Brut global ar urma să atingă un nou maxim istoric, pe măsură ce consumatorii consideră călătoriile drept un capitol esențial în bugetele lor. Potrivit estimărilor WTTC, în 2024, contribuția industriei călătoriilor la PIB-ul mondial va crește cu 12,1% în ritm anual, până la 11.100 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că sectorul va fi responsabil pentru 10% din PIB-ul mondial. Este vorba de o creștere de aproape 7,5% comparativ cu precedentul record stabilit în anul 2019, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Chimcomplex – vânzări în creștere, profit în scădere: Marii consumatori din industria aluminei, celuloză și hârtie rămân în continuare cu funcționare redusă sau activitate oprită CITEȘTE ȘI Chimcomplex – vânzări în creștere, profit în scădere: Marii consumatori din industria aluminei, celuloză și hârtie rămân în continuare cu funcționare redusă sau activitate oprită
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„În pofida unor îngrijorări apărute anul trecut, cu privire la o recesiune globală și o inflație ridicată, anul acesta ne uităm la turism și călătorii ca un motor economic global”, a spus Julia Simpson, directorul WTTC, o organizație non-profit.

Cheltuielile pentru călătoriile în economiile din SUA, China și Germania ar urma să aibă cea mai mare contribuție la PIB-ul mondial.

Sectorul turismului și călătoriilor ar urma să susține aproape 348 de milioane de locuri de muncă la nivel global în 2024, cu 13,6 milioane mai multe decât în 2019, când a fost stabilit precedentul record. Industria turismului și călătoriilor face în continuare angajări pentru a ocupa locurile de muncă apărute într-un sector care se extinde rapid.

În prezent, în SUA există aproximativ un milion de locuri de muncă vacante în industria ospitalității și a petrecerii timpului liber, potrivit U.S. Travel Association. De asemenea, numărul total de locuri de muncă în sectorul turismului și călătoriilor din SUA era de aproximativ 27 de milioane în 2023, potrivit WTTC.

viewscnt
Afla mai multe despre
wttc
turisti