Turismul în Italia a atins un nivel record

Turismul în Italia a atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Turismul în Italia a atins un nivel record anul trecut iar străinii au reprezentat majoritatea vizitatorilor, pentru prima dată după pandemia de COVID-19, arată datele publicate de Institutul național de statistică (ISTAT), transmite Reuters.

Sosirile înregistrate în unitățile de cazare, precum hoteluri, au crescut cu 13,4% în ritm anual, până la peste 134 de milioane în 2023, cea mai mare cifră înregistrată vreodată. De asemenea, numărul total al înnoptărilor în unitățile de cazare a crescut și el cu aproape 10% până la 451 de milioane, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

După o perioadă în care turismul intern a fost predominant, după pandemia din 2020, turiștii străini au fost responsabili din nou pentru majoritatea înnoptărilor.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Algeria vrea să atragă 12 milioane de turiști în 2030 CITEȘTE ȘI Algeria vrea să atragă 12 milioane de turiști în 2030

Italia, care de mult timp este o destinație favorită a turiștilor din întreaga lume, încearcă să reglementeze numărul de vizitatori în unele din principalele sale atracții turistice în perioade de vârf. De exemplu, Veneția a început să perceapă o taxă de intrare de cinci euro pentru cei care vizitează orașul doar pentru o singură zi, în cele mai aglomerate perioade ale anului, și mai multe alte destinații au luat măsuri pentru a evita să fie sufocate de turiști.

Datele publicate de ISTAT arată că Lazio și Lombardia au fost regiunile care au înregistrat cele mai puternice creșteri ale turismului, de la un an la altul, grație unei creșteri susținute a numărului de vizitatori în Roma și Milano.

Prezența turiștilor străini a fost cea mai puternică în nord-estul Italiei, unde sunt orașe precum Veneția, și mai slabă în sudul peninsulei.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
turisti