Sibiul, viitoarea Regiune Gastronomică Europeană din 2019, se va promova cu bucătari care vor găti în perioada 22-25 februarie, la Târgul de Turism al României de la București, a anunțat, vineri, Cynthia Lazăr, consilier în cadrul Serviciului Cultură, Sport și Turism din Primăria Municipiului Sibiu.
"În perioada 22 - 25 februarie 2018 vom participa la Târgul de Turism al României de la București, unde Sibiul va fi promovat sub tematica programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, pe un stand de peste 100 mp, finanțat prin aportul comun al Primăriei Municipiului Sibiu, Consiliului Județean Sibiu și Primăriei Municipiului Mediaș. În cadrul standului se vor organiza sesiuni de live-cooking cu bucătari din Sibiu. Va fi o oportunitate extraordinară de promovare a culturii gastronomice locale și a celor ce o reprezintă", a arătat Cynthia Lazăr, potrivit Agerpres.
În cadrul unei întâlniri a patronilor restaurantelor din Sibiu, aceștia au susținut că personalul "este insuficient sau slab calificat" și că nu pot cumpăra marfă de la producătorii locali, pentru că aceștia nu eliberează chitanță pentru ce vând.