Portugalia - număr record de turiști străini

Portugalia - număr record de turiști străini
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:24

Numărul turiștilor străini care au vizitat Portugalia luna trecută a crescut cu 5,3%, la nivelul lunar record de 2,3 milioane, fiind cel mai aglomerat sezon de vară înregistrat vreodată, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INE) portughez, transmite Reuters.

Cei mai mulți turiști au venit din Spania, Franța, Marea Britanie și SUA, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Românii pot verifica agenția de turism și unitatea de cazare cu Aplicația Europeană InfoCons CITEȘTE ȘI Românii pot verifica agenția de turism și unitatea de cazare cu Aplicația Europeană InfoCons
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

De asemenea, numărul de vizitatori străini în Portugalia a crescut în ritm anual cu 6,7%, în perioada ianuarie - august 2024, la 13,1 milioane.

Turismul este unul dintre motoarele-cheie ale creșterii economiei portugheze. Anul trecut, țara a înregistrat un nivel de peste 18 milioane de vizitatori străini. Consumul legat de turism a crescut la aproape 44 miliarde de euro, fiind responsabil, în 2023, pentru 16,5% din Produsul Intern Brut (PIB), ceea ce a generat aproape jumătate din creșterea de 2,3% a economiei, conform datelor INE.

Totuși, boom-ul din turism a dus la o creștere semnificativă a închirierilor pe termen scurt, exacerbând criza locuințelor, provocând proteste în masă în Lisabona și în alte orașe, unde localnicii nu reușesc să găsească locuințe la prețuri accesibile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
portugalia
turism