Noua Zeelandă triplează taxa impusă turiștilor străini

Noua Zeelandă triplează taxa impusă turiștilor străini
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:45

Noua taxă pentru turiștii străini care vizitează Noua Zeelandă, care aproape că s-a triplat față de cea anterioară, ajungând la 100 de dolari neozeelandezi (56,9 euro), a intrat în vigoare pentru a contribui la plata pentru întreținerea serviciilor publice și conservarea patrimoniului național, pe fondul criticilor că ar putea duce la scăderea turismului, informează EFE.

Începând de marți, vizitatorii care sosesc în această țară oceanică trebuie să plătească 100 de dolari neozeelandezi (56,9 euro) pentru taxa de conservare și turism aplicată turiștilor străini, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Românii pot verifica agenția de turism și unitatea de cazare cu Aplicația Europeană InfoCons CITEȘTE ȘI Românii pot verifica agenția de turism și unitatea de cazare cu Aplicația Europeană InfoCons
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Anterior, cuantumul taxei era de 19,9 euro.

Este vorba despre o taxă suplimentară la costurile vizelor, care a început să se aplice de marți, pe fondul problemelor de acces din zilele precedente pe site-ul Ministerului Imigrării pentru a efectua plăți online.

Guvernul Noii Zeelande susține că această taxă reprezintă mai puțin de 3% din cheltuielile medii pe cap de vizitator.

În luna septembrie, autoritățile au justificat creșterea ei, afirmând că va contribui la acoperirea unei părți din costul pe care turismul îl reprezintă pentru țară, în timp ce asociația independentă Tourism Industry Aotearoa se teme că ea va speria vizitatorii.

Aproape 4,9 milioane de turiști străini au vizitat Noua Zeelandă în 2023 și au contribuit la economia țării cu aproximativ 11 miliarde de dolari neozeelandezi (6,1 miliarde de euro), conform datelor oficiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
noua zeelandă
taxa