FOTO Pizzerie din Sectorul 4 al Capitalei, închisă temporar de ANPC

FOTO Pizzerie din Sectorul 4 al Capitalei, închisă temporar de ANPC
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2024

O pizzerie din Sectorul 4 al Capitalei a fost închisă temporar de comisarii Autorității Naționale petnru Protecția Consumatorilor (ANPC), firma fiind amendată cu 20.000 de lei. Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care lipsa autorizației de funcționare, tavan cu praf, aparate de aer condiționat cu site de filtrare murdare.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a transmis, marți, că reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Sector (CPCS) 4 din București au desfășurat o acțiune de control la o unitate de alimentație publică administrată de operatorul economic Zest Food SRL, din Sectorul 4 al Capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News
IKEA reintră pe pierdere în România după mulți ani CITEȘTE ȘI IKEA reintră pe pierdere în România după mulți ani
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În urma neregulilor constatate, comisarii CPCS 4 au dat amenzi de 20.000 de lei și au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, scrie News.ro.

”Scuzele operatorilor economici, în astfel de situații absolut intolerabile, nu mai au nicio valoare. Rămânem la fel de intransigenți cu prestatorii de servicii care, pentru un profit facil, nu ezită să pună în pericol sănătatea sau chiar viața consumatorilor”, a declarat președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca.

FOTO Pizzerie din Sectorul 4 al Capitalei, închisă temporar de ANPC



Echipele de control au descoperit condiții igienico-sanitare precare în spațiul de producție amenajat la subsolul unui imobil. Astfel, tavanul era casetat, cu izolație din vată de sticlă neprotejată, tavanul avea vopsea exfoliată, infiltrații, acumulare de praf, aparatele de aer condiționat aveau sitele de filtrare cu acumulare masivă de praf și alte impurități, dispersie de aer condiționat viciat/urât mirositor. De asemenea, holul de tranzit al spațiului de producție comunică cu zona în care este construit un bazin de colectare a apelor menajere, fiind simțit un miros viciat/amoniacal, nu există un spațiu de depozitare adecvat pentru ambalajele de transport al preparatelor culinare, iar substanțele și ustensilele de curățenie erau amplasate pe fluxul de producție. Guvernul a majorat plafoanele de venituri la tichetele de alimente și compensarea medicamentelor pentru pensionari. Pensiile majorate nu vor fi calculate la ajutorul de încălzire CITEȘTE ȘI Guvernul a majorat plafoanele de venituri la tichetele de alimente și compensarea medicamentelor pentru pensionari. Pensiile majorate nu vor fi calculate la ajutorul de încălzire

În plus, echipele de control au constatat: lipsa echipamentelor de protecție pentru lucrătorii din blocul alimentar, conform activității pe care o desfășoară; utilizarea unor preparate și semipreparate culinare fără etichetare internă din care să rezulte conformitatea acestora; nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea preparatelor, conform indicațiilor producătorului; lipsa autorizației de funcționare emisă de Primăria Sectorului 4 pentru activitatea de alimentație publică.

Acțiunea s-a derulat în colaborare cu Poliția Locală a Sectorului 4.

viewscnt
Afla mai multe despre
pizzerie
anpc