Elogii despre Timișoara în Daily Express: O mică Vienă, cu bere la sub 2 lire

Elogii despre Timișoara în Daily Express: O mică Vienă, cu bere la sub 2 lire
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

În 2023, anul în care Timișoara a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii, publicații din toate colțurile lumii au scris la superlativ despre oraș de pe Bega. Tendința continuă și în acest an. Cel mai recent articol aparține celor de la Daily Express, cunoscut tabloid britanic, cu un tiraj zilnic de peste 200.000 de exemplare.

În 31 iulie, pe site-ul Express.co.uk, a apărut un articol cu titlul: “Europa are un oraș fermecător și ieftin, unde berea costă mai puțin de 2 lire sterline și este cunoscut ca o <mică Vienă>”, semnat de Phoebe Cornish.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România CITEȘTE ȘI FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

“Dacă cauți o nouă destinație de vacanță, există un oraș superb în România care ar putea fi exact ce-ți dorești”, începe autorul.

“Există multe destinații de explorat în Europa care nu sunt încărcat peste măsură de turiști și nu sunt scumpe, precum Barcelona, Paris și Amsterdam. România, aflată la doar trei ore de zbor din Marea Britanie, oferă alternativa perfectă – Timișoara. Cunoscut drept al treilea oraș ca mărime din România și, probabil, cel mai frumos, acest loc mai puțin cunoscut este o alegere excelentă pentru o escapadă de oraș accesibilă. Adesea numit <mica Vienă a Europei>, clădirile elegante din Timișoara oglindesc cele ale capitalei austriece, dar britanicii vor descoperi că o cafea este mult mai prietenoasă cu bugetul în acest oraș românesc”, continuă Phoebe Cornish, care amintește, apoi că Timișoara a fost o Capitală Europeană a Culturii în 2023, arată G4Media.ro.

“Ca și cum zborurile directe cu Wizz Air către Timișoara, care costă în medie 89 de lire sterline în octombrie, nu ar fi fost suficiente, cazarea și mâncarea sunt, de asemenea, foarte accesibile. Conform Numbeo, o bere la halbă de 0,5 litri costă doar 10 lei (1,69 lire sterline), iar o masă într-un restaurant ieftin costă 40 de lei (6,77 lire sterline). În ceea ce privește hotelurile, opțiunile de top de pe Booking.com costă în medie 175 de lire sterline pentru două persoane pentru trei nopți, în timp ce apartamentele sunt și mai ieftine, în jur de 102 lire sterline… Când vine vorba de lucruri de făcut în Timișoara, principalul loc de întâlnire al orașului (Piața Victoriei) este un punct de plecare excelent pentru a explora acest oraș incredibil de accesibil la pas”, mai scrie Express.co.uk.

Jurnalistul britanic amintește și de Revoluția anticomunistă din 1989, de faptul că Timișoara este denumită și “Orașul Florilor”, de fabrica de bere, dar citează și mai mulți turiști care și-au scris părerile pe TripAdvisor.

viewscnt
Afla mai multe despre
daily express
timișoara
bere