FOTO Tranzacție surpriză - Pachetul majoritar al Vola.ro, preluat de un fond care a investit anterior în World Class

FOTO Tranzacție surpriză - Pachetul majoritar al Vola.ro, preluat de un fond care a investit anterior în World Class

Daniel Truică, CEO-ul Vola.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

Resource Partners, unul dintre cei mai importanți manageri regionali de fonduri de tip private equity din Europa Centrală și de Est, achiziționează o participație de 80% din capitalul grupului ITH din care fac parte Vola.ro și FRU.pl în Polonia.

Vola.ro, platformă online de rezervari bilete de avion, este cea mai mare agenție de turism online din România.

Urmărește-ne și pe Google News

Tranzacția presupune un management buyout condus de echipa de leadership existentă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Ministrul Turismului: Am stricat conceptul de stațiune. Avem blocuri de apartamente la un loc cu hotelurile CITEȘTE ȘI Ministrul Turismului: Am stricat conceptul de stațiune. Avem blocuri de apartamente la un loc cu hotelurile

Daniel Truică, unul dintre co-fondatorii grupului ITH, rămâne în acționariat cu o participație minoritară semnificativă și va continua să conducă grupul în calitate de CEO.

Ca parte a acestei strategii,  fondurile de growth capital 3TS Capital Partners și Catalyst România au ieșit din acționariatul companiei, împreună cu doi dintre co-fondatorii polonezi ai grupului.

„Această tranzacție marchează un nou capitol pentru Vola.ro, în care ne vom concentra pe creștere și extindere pe noi piețe din Europa. Este pentru a doua oară în istoria Vola.ro când un investitor instituțional ne validează modelul de business și perspectivele de creștere, ceea ce ne onorează. Le mulțumim investitorilor care ne-au sprijinit în trecut și suntem entuziasmați că echipa Resource Partners ni se alătură în misiunea noastră de a simplifica rezervarea zborurilor prin tehnologie și produse inovatoare”, a spus Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Vacanțele în UE se scumpesc CITEȘTE ȘI Vacanțele în UE se scumpesc

Vola.ro, înființată în anul 2007, este prezentă în Polonia, Bulgaria și Moldova.

„Prima investiție pe piața din România din fondul III gestionat de Resource Partners este un moment important în care avem ocazia să demonstrăm public angajamentul nostru față de această piață.  Vola.ro este liderul detașat al industriei de turism online din România. De-a lungul timpului, compania a demonstrat o capacitate extraordinară de a-și inova modelul de business și a devenit un pionier al industriei de travel. În continuare, compania va beneficia de experiența noastră ca investitori în sectorul de consumer goods & services, cu precădere în verticala de eCommerce și grupul ITH își va consolida și extinde poziția de lider în regiune, accelerând expansiunea atât geografică, cât și de produs”, a spus Aleksander Kacprzyk, Managing Partner la Resource Partners.

În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

În primăvară, după consolidarea prezenței în România și Polonia, unde funcționează sunt numele FRU.pl, grupul Vola a început planurile de extindere internațională și în Bulgaria, o piață mai mică, dar cu interese asemănătoare cu cele ale românilor.

Fondul de investiții cu capital privat Resource Partners este înregistrat în Polonia și susținut de mai mulți investitori instituționali, fiind unul dintre cei mai importanți manageri regionali de fonduri de private equity.

În 2014, World Class a fost vândută de firma suedeză World Class Seagull International către Resource Partners.

Persoane înscrise la o croazieră de 3 ani în jurul lumii stau blocate în port de 3 luni CITEȘTE ȘI Persoane înscrise la o croazieră de 3 ani în jurul lumii stau blocate în port de 3 luni

În 2022, Resource Partners și-a vândut acțiunile la rețeaua World Class.

Un an mai târziu, Resource Partners a anunțat că targhetează acum România ca piață principală pentru cel de-al treilea fond, ce va avea dimensiunea de 150 milioane euro.

„După experiența cu succesul World Class (business pe care Resource Partners l-au dezvoltat de la 6 cluburi la 40 prin M&A-uri și deschideri de noi locații, l-au susținut pe perioada lock-down-ului și anilor de pandemie, și unde au făcut un exit de succes anul trecut), fondul de investiții urmărește alte 2-3 tranzacții în România în perioada următoare.

Tichetele de investiții pentru aceste tranzacții pornesc de la 5 – 7 milioane euro și pot ajunge până la 20-30 milioane euro. Există de asemenea deschiderea pentru co-investiții de până la 50 milioane euro, alături de partenerii noștri instituționali (IFC, EIF, BERD), dar și alături de alți antreprenori români", spunea atunci Aleksander Kacprzyk, Partener Manager și co-fondator Resource Partners.

Companie aeriană a vândut din greșeală sute de bilete ieftine la clasa I. Anterior a vândut în numai 10 minute toate biletele pentru un \'\'zbor către nicăieri\'\' CITEȘTE ȘI Companie aeriană a vândut din greșeală sute de bilete ieftine la clasa I. Anterior a vândut în numai 10 minute toate biletele pentru un ''zbor către nicăieri''

O altă latură a strategiei de investiții pentru România a Resource Partners este integrarea mai multor companii din regiunea CEE, cu scopul de a crea jucători regionali puternici și agili, ce pot intra pe piețe competitive din Vestul Europei.

FOTO Tranzacție surpriză - Pachetul majoritar al Vola.ro, preluat de un fond care a investit anterior în World Class

viewscnt
Afla mai multe despre
resource partners
vola.ro