Amenzi de circa 790.000 de lei pentru campare ilegală în Deltă

Amenzi de circa 790.000 de lei pentru campare ilegală în Deltă
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a aplicat amenzi în valoare totală de 790.000 de lei pentru campare ilegală în rezervație, după ce cuantumul amenzilor s-a înzecit în toamna anului 2022.

Potrivit unei adrese remise de instituția din subordinea Ministerului Mediului, anul trecut inspectorii ecologi ai ARBDD au aplicat 119 amenzi în valoare totală de 598.000 de lei, în timp ce în primele șapte luni ale acestui an au fost aplicate 35 de amenzi în sumă totală de 192.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO ING Bank reia avertismentul în România: A apărut fenomenul „impersonare”, vă ia banii din cont! CITEȘTE ȘI FOTO ING Bank reia avertismentul în România: A apărut fenomenul „impersonare”, vă ia banii din cont!
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Cele mai multe amenzi pentru campare au fost aplicate pe plajele Vadu, Corbu, pe brațul Sfântul Gheorghe, pe canalul Dunavăț și în complexul Șontea-Sireasa", se specifică în sursa amintită.

Potrivit adresei, sumele atrase în urma aplicării sancțiunilor sunt încasate la bugetul de stat, nu de către Administrația Rezervației, scrie Agerpres.

Cuantumul amenzilor aplicate pe teritoriul Rezervației a crescut de aproape 10 ori în toamna anului 2023, după adoptarea Hotărârii de Guvern nr. 1.194, camparea în afara zonelor aprobate fiind sancționată cu amendă de la 3.000 de lei la 6.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 25.000 de lei la 50.000 de lei pentru persoanele juridice.

viewscnt
Afla mai multe despre
deltă
cort
campare