Cum vrea Thailanda să impulsioneze turismul

Cum vrea Thailanda să impulsioneze turismul
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Guvernul thailandez a aprobat vize pentru șederi de lungă durată pentru turiști, studenți postuniversitari și cei care lucrează de la distanță, și de asemenea condiții mai bune pentru acordarea de vize pensionarilor, în încercarea de a stimula sectorul crucial al turismului pe fondul încetinirii economiei, transmite agenția Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Începând din luna iunie, Thailanda va permite călătorilor din 93 de țări să stea în țară pe o perioadă de până la 60 de zile, în creștere față de situația actuală în care șederea de lungă durată este permisă doar pentru călătorii din 57 de țări, în timp ce mai mulți turiști vor fi eligibili pentru obținerea de vize la sosire, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Chai Wacharonke.

Mega Image își urcă puternic profitul în România. Proprietarul a decis să mizeze pe inteligența artificială CITEȘTE ȘI Mega Image își urcă puternic profitul în România. Proprietarul a decis să mizeze pe inteligența artificială

Studenților străini li se va permite să rămână în Thailanda timp de un an suplimentar după absolvire, în timp ce cerințele de asigurări pentru străinii care vor să se pensioneze în Thailanda vor fi relaxate, a adăugat purtătorul de cuvânt, scrie Agerpres.

Turismul este un motor cheie al celei de-a doua economii din Asia de Sud-Est și o sursă importantă de locuri de muncă.

Noile măsuri anunțate fac parte dintr-un efort mai amplu destinat creșterii numărului de vizitatori, în special a celor veniți din principalele piețe și a celor cu un ritm puternic de creștere, prin extinderea perioadei maxime de ședere până la 60 de zile, de la 30 de zile începând cu data acordării vizei de intrare.

De asemenea, valabilitatea vizelor acordate pentru așa-numiții „nomazi digitali”, liber profesioniști care lucrează de la distanță, va fi prelungită până la cinci ani, de la 60 de zile în prezent, însă durata fiecărei șederi va fi limitată la 180 de zile.

Thailanda a înregistrat 14,3 milioane de turiști în perioada 1 ianuarie – 26 mai anul curent și mizează pe un număr record de 40 de milioane de sosiri de turiști străini pentru întregul an, cu venituri de 3.500 miliarde baht (95,73 miliarde de dolari).

În anul 2019, Thailanda a primit un număr record de 39,9 milioane de turiști străini iar veniturile din turism s-au cifrat la 1.910 miliarde baht.

viewscnt
Afla mai multe despre
thailanda
turism