Un antreprenor român de 24 de ani a obținut finanțare din Silicon Valley pentru dezvoltarea unei platforme la pregătirea de Bacalaureat

Un antreprenor român de 24 de ani a obținut finanțare din Silicon Valley pentru dezvoltarea unei platforme la pregătirea de Bacalaureat

Codruț Lemeni

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Codruț Lemeni, un tânăr de 24 de ani, a obținut 500.000 de dolari din partea YCombinator, un program din Silicon Valley implicat anterior în companii precum Airbnb, Reddit și Dropbox, pentru a dezvolta Educato AI, o platformă care furnizează elevilor de liceu servicii de pregătire gratuită și interactivă pentru examene, în special pentru Bacalaureat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Platforma a fost lansată în aprilie anul acesta alături de Felix Gabler și Pierre-Louis Monnot. Educato AI a înregistrat circa 800 de elevi de liceu în faza beta de la lansare, iar din această săptămână platforma permite și accesul general.

FOTO Compania britanică Marshall pregătește cu românii de la Bluespace Technology o fabrică CITEȘTE ȘI FOTO Compania britanică Marshall pregătește cu românii de la Bluespace Technology o fabrică

În 2020, Codruț Lemeni a lansat proiectul “VreauLa”, pentru pregătire gratuită la admiterea la universitate. De atunci, a lucrat împreună cu cofondatorii Educato AI, Felix Gabler și Pierre-Louis Monnot, la compania americană de tehnologie Palantir.

În prezent echipa Educato este în căutare de voluntari pentru a crește conținutul platformei și pentru alte materii precum Logică, Filozofie, Chimie și Biologie. 

Platforma și toate întrebările sunt gratuite pentru elevi, dar Educato AI a dezvoltat, de asemenea, un evaluator AI pentru eseuri, în care accesul costa 15 lei pe săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
educato ai
ycombinator