Zece mii de angajați din hoteluri Hilton, Hyatt și Marriott, în grevă în SUA. Boston, San Francisco și Honolulu - cele mai afectate

Zece mii de angajați din hoteluri Hilton, Hyatt și Marriott, în grevă în SUA. Boston, San Francisco și Honolulu - cele mai afectate
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

 

Aproximativ 10.000 de angajați din sectorul hotelier au început o grevă în mai multe orașe din Statele Unite, pentru a cere recalcularea salariului și angajări, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit Sindicatului Unite Here, din industria serviciilor, aproximativ 10.016 dintre membrii săi și-au suspendat munca în 25 de localuri din cadrul grupurilor Hilton, Hyatt și Marriott, arată News.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
ATENȚIE De astăzi - Reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion CITEȘTE ȘI ATENȚIE De astăzi - Reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion

Boston, San Francisco și Honolulu sunt cele mai afectate, însă greva are loc în opt orașe, potrivit Unite Here, iar angajații unor hoteluri din alte patru aglomerații vor să se alăture grevei.

Încetarea muncii urmează să dureze două-trei zile, a anunțat într-un comunicat sindicatul.

Ea intervine în timpul weekendului lung de Ziua Muncii în Statele Unite, unul dintre cele mai încărcate din an în industria turismului.

EFECTIVE ȘI SALARII REA MICI

Potrivit Unite Here, industria hotelieră a ”profitat” de pandemia covid-19 pentru a-și reduce efectivele, fără să le refacă în totalitate după ridicarea restricțiilor sanitare.

Membrii organizației subliniază că salariile nu le ajung să-și acopere cheltuielile curente și că ”mulți trebuie să-și ia un al doilea serviciu pentru a face față”.

Ei subliniază că, în același timp, sectorul hotelier și-a revenit complet după criza covid-19.

În 2023, prețul mediu al unei camere de hotel în Statele Unite a atins în medie 158 de dolari pe noapte - un record absolut potrivit cabinetului STR.

Venitul mediu pe cameră a fost mai mare, la rândul său, ca niciodată, potrivit aceleiași surse.

Primarul Capitalei a lansat procedura de licitație pentru achiziționarea a aproximativ 8.000 de echipamente de iluminat public CITEȘTE ȘI Primarul Capitalei a lansat procedura de licitație pentru achiziționarea a aproximativ 8.000 de echipamente de iluminat public

În ultimele luni, mai multe stabilimente au încheiat noi acorduri de întreprindere cu salariații, însă negocierile au eșuat în multe alte cazuri.

”Suntem dezamăgiți că Unite Here a ales greva, în timp ce Hyatt vrea să negocieze”, a declarat AFP Michael D'Angelo, însărcinat cu relații de muncă în cadrul grupului hotelier în Statele Unite.

”Vrem să continuăm să negociem acorduri drepte și să recunoaștem contribuția angajaților Hyatt”, a adăugat el.

Reprezentantul a anunțat că grupul a luat măsuri pentru a ”minimiza impactul unei greve asupra operațiunilor”.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
greva
sua
hotel