76% dintre români nu merg în vacanțe, cel mai mare procent din UE. Mai bine de jumătate invocă motive financiare

76% dintre români nu merg în vacanțe, cel mai mare procent din UE. Mai bine de jumătate invocă motive financiare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 iul 2018

Circa 76% dintre români nu merg în vacanțe, cel mai mare procent din Uniunea Europeană, relevă un raport al Eurostat, realizat pe baza datelor din 2016.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Procentul ia în calcul doar persoane în vârstă de peste 15 ani și include exclusiv deplasările din motive personale (agrement), nu și cele din cauze profesionale, medicale sau alte motive asemănătoare.

După România, cele mai mari procente ale celor care nu au fost în vacanțe în 2016 sunt în Portugalia (74,4%) și Bulgaria (70,2%).

Gebrüder Weiss România înaintează pe calea succesului CITEȘTE ȘI Gebrüder Weiss România înaintează pe calea succesului

Peste 55% dintre românii care spun că nu au mers în vacanțe invocă motive financiare. Circa 13% dintre români spun că nu putut călătorii din motive profesionale sau din cauza unei forme de învățământ pe care o frecventează, procentul fiind aproximativ egal cu cel al românilor care nu au călătorit din cauza stării de sănătate. Totodată, aproape 9% dintre români afirmă că nu au mers în vacanțe din motive familiale, iar circa 5% spun că nu s-au simțit motivați să călătorească.

Spre comparație, 62% dintre europeni au călătorit, în 2016, cel puțin o dată din motive personale. Totodată, aproape o treime din populația UE a călătorit în străinătate în scopuri turistice în perioada menționată.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
vacante
agrement
calatorii
turism