Pandemia a crescut apetitul pentru mediul online al antreprenorilor care activau preponderent în offline, fapt ce a condus la o adopție mai largă a comerțului electronic, spune Florin Filote, vicepreședinte eMAG, la videoconferința Profit e-commerce - Motoarele creșterii în comerțul online.
Videoconferința este organizată cu sprijinul Philip Morris România, Altex, ING și Telekom România, fiind transmisă în direct și la televiziunea de business PROFIT NEWS
"Noi am observat, în perioada în care a trecut, mai multe tendințe care au conturat pe această piață, respectiv un apetit mult mai ridicat al antreprenorilor, care, până în momentul în care pandemia a debutat, activau preponderent offline, pentru o trecere în online, pentru o digitalizare a activității lor. Vorbim de o adopție mult mai largă a comerțului online și am constatat în perioada de lockdown că aproape cu 40% mai mulți antreprenori au dorit să facă trecerea în online alături de eMAG Marketplace. Pachetul nostru de funcționalități și tool-uri le-a ușurat această tranziție spre digital, să facă pasul în online alături de noi", spune Filote.
El apreciază că declanșarea pandemiei a avut ca efect manifestarea cu 2-3 ani mai devreme a necesității migrării antreprenorilor la o structură omnichannel.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"În acest an, creșterea plăților cu cardul a fost de 40%, chiar peste 50% în cazul evenimentelor Black Friday, este o tendință care va rămâne. O altă tendință care se va menține este necesitatea magazinelor online de a oferi servicii rapide de livrare, clienții au nevoie de predictibilitate, de simplitate, și noi am venit în întâmpinarea lor și a seller-ilor noștri care accesează serviciul de livrare prin rețeaua lockerelor Easybox", punctează Filote.
Un alt element pozitiv pentru seller-ii eMAG Marketplace este posibilitatea clienților acestora de consolidare a coșului de cumpărături într-un singur loc.
"Această consolidare a coșului de cumpărături este un lucru foarte important pentru că, în perioada de lockdown pe care am traversat-o, clienții și-au dorit produse din ce în ce mai variate, din categorii din ce în ce mai multe, asta face ca această consolidare să fie esențială pentru simplitatea procesului de vânzare", a afirmat reprezentantul eMAG.
Pentru a stimula digitalizarea, eMAG a lansat un program exclusiv pentru partenerii care aveau doar business offline, investiția ridicându-se la la circa 3 milioane de lei.