VIDEO Guvernul oprește fenomenul în care comercianții scad gramajul produselor și lasă aceleași prețuri. "Această formă de înșelăciune se încheie astăzi!". Cum îi va obliga statul pe comercianți să respecte „shrinkflation”

VIDEO Guvernul oprește fenomenul în care comercianții scad gramajul produselor și lasă aceleași prețuri. "Această formă de înșelăciune se încheie astăzi!". Cum îi va obliga statul pe comercianți să respecte „shrinkflation”
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor de stopare a fenomenului prin care comercianții scad gramajul produselor, dar lasă prețurile la fel, a fost finalizat și ar putea fi publicat cel târziu luni în Monitorul Oficial.

VEZI AICI ȘI CONFIRMARE FOTO Cum îi va obliga statul pe comercianți să respecte „shrinkflation”. Mesajul prin care veți fi anunțați la raft ce cumpărați

"Este gata și ordinul președintelui ANPC de stopare a fenomenului prin care comercianții scad gramajul produselor, dar lasă prețurile la fel. Această formă de înșelăciune împotriva consumatorului se încheie astăzi", a afirmat Ciolacu, la începutul ședinței Executivului.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Umbrărescu a adus sute de muncitori și utilaje pe Autostrada Ford pentru muncă non-stop. Când vor fi gata lucrările la un tronson CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a adus sute de muncitori și utilaje pe Autostrada Ford pentru muncă non-stop. Când vor fi gata lucrările la un tronson
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

El a spus că va fi finalizată procedura de consultare la nivel european și cel târziu luni actul va putea fi publicat în Monitorul Oficial.

"Producătorii trebuie să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar prețul produsului este neschimbat și aplicăm sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații", a mai spus Ciolacu. 

Recent, premierul Ciolacu s-a arătat revoltat de faptul că, în România, unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari și reclamă că aceasta este o formă de înșelăciune împotriva consumatorilor, fiind, în fapt, o scumpire „camuflată” sub un ambalaj foarte asemănător.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
anpc