CEL.ro a dat în judecată eMag acuzând compania de încălcarea Legii 84 din 1998, privind mărcile și indicațiile geografice, lege ce reglementează, printre altele, drepturile asupra mărcilor înregistrate.
Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare
Prin intermediul canalului său de Youtube, șeful CEL.ro Tiberiu Pop explică motivele pentru care a apelat la justiție. Tiberiu Pop afirmă că în perioada 02.12.2017 – 09.07.2019 eMag și-a promovat în Google magazinul său online folosind marca înregistrată CEL.ro, practică ce încalcă articolul 90 din Legea privind mărcile și indicațiile geografice, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI Lanțul de cafenele Ted's Coffee, controlat de Vasile Andreică, se extindeConform dosarului înregistrat la instanță, Corsar Online, firma deținută de Tiberiu Pop și care operează site-ul CEL.ro, reclamă Dante International, firma care administrează eMAG.
”Cauți www cel ro? Descoperă Oferta-eMag.ro
https://www.emag.ro/search/www+cel+ro
Cumpără www cel ro online pe eMAG.ro. Profită acum de prețuri avantajoase . Găsești mai mult decât crezi! Comandă și ai livrare și retur simplu!”, este reclama care i-a nemulțumitpe cei de la Cel.ro.
Potrivit lui Pop, chiar dacă publicitatea nu a fost plătită, eMag nu a întreprins acțiunile necesare pentru a stopa folosirea mărcii așa cum a făcut în cazul mărcilor deținute de Naspers, ba mai mult a folosit tehnici de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) pentru a împinge anunțul său publicitar cât mai sus în rezultate și pentru a induce în eroare câți mai mulți clienți aflați în căutarea mărcii sale,modalitate de promovare pe care eMag nu a fost folosit-o doar cu marca CEL.ro ci și cu multe alte mărci înregistrate.
El mai afirmă că în urma acestei activități pe care o califică drept ilegală și care s-a întins pe o perioadă de aproape 2 ani au fost induși în eroare, din calculele sale, în jur de 51,845 de clienți, fapt ce a prejudiciat CEL.ro de un venit de 781.822 lei. Mai mult decât atât, publicitatea înșelătoare a creat confuzie în rândul consumatorilor, în mintea acestora instalându-se credința că CEL.ro a fost cumpărat de eMag, precizează Cel.ro într-un comunicat.
De asemenea șeful CEL.ro își exprimă tot prin intermediul clipului și nemulțumirea față de sancțiunea primită de eMag din partea Serviciului Practici Neloiale din cadrul ANAF.
El afirmă că, în ciuda faptului că termenul legal de soluționare era de 30 de zile, CEL.ro a reușit sa obțină un document care să ateste că eMag a fost sancționat doar după 5 luni și în urma a numeroase telefoane, a 2 audiente și a unei acțiuni în instanță împotriva ANAF.
CITEȘTE ȘI FOTO Controale ANPC la magazine Carrefour: Alimente păstrate la temperaturi inadecvate, cu data de consum depășită sau depozitate în condiții neigienice. UPDATE Reacția Carrefour”Prin prisma controalelor pe care CEL.ro le-a primit din partea ANAF, și care de fiecare dată s-au soluționat extrem de rapid și cu sancțiuni, Pop consideră că în cazul sesizării depuse de CEL.ro împotriva eMag instituția statutului a făcut tot posibilul să mușamalizeze faptele. De asemenea, sancțiunea pe care ANAF a aplicat-o, adică avertisment, este grav disproporționată față de gravitatea faptelor. De aceea acesta consideră că și deciziile acestei instituții ca și în cazul consiliului monopolului au fost „influențate” de către eMag”, se arată în comunicatul Cel.ro.
Înființat în 2004, CEL.ro anunță că a avut în 2018 o cifră de afaceri de 266.299.913 lei