ULTIMA ORĂ Pepsi readuce în Grecia o mare parte din producția de răcoritoare din România

ULTIMA ORĂ Pepsi readuce în Grecia o mare parte din producția de răcoritoare din România
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:00

Compania PepsiCo Hellas face noi mutări pe piața grecească, cu scopul de a readuce în țară producția mai multor mărci, după cum a declarat directorul general al companiei în Grecia, Inga Dengel, scrie publicația elenă Capital. Pepsi ar urma să reînceapă producția în Grecia pentru că importul din Romania nu este profitabil. Nu e clar ce se va întâmpla cu fabricile din România.

Compania multinațională a readus deja în Grecia producția mărcii de sucuri Ivi, care sunt produse la fabrica EPSA din Agria Volos, contractul în acest sens fiind valabil încă aproximativ doi ani. În aceeași fabrică se produce și varianta îmbuteliată în doze de aluminiu a mărcii respective, potrivit Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Bucureștiul, „micul Paris” - unul dintre orașele cu cea mai rapidă creștere din UE ca piață de lux. Dior, Armani, Dolce & Gabbana și Burberry au venit, dar multe branduri lipsesc încă. Ce zone au ales CITEȘTE ȘI Bucureștiul, „micul Paris” - unul dintre orașele cu cea mai rapidă creștere din UE ca piață de lux. Dior, Armani, Dolce & Gabbana și Burberry au venit, dar multe branduri lipsesc încă. Ce zone au ales
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit directoarei Inga Dengel, PepsiCo nu intenționează să repatrieze producția la unitățile proprii din Grecia, ci să dezvolte parteneriate cu companii care vor realiza producția și îmbutelierea în numele său.

O parte a strategiei este de a produce băuturi răcoritoare în ambalaje din plastic PET la fabrica NU Aqua din Loutraki. De asemenea, o parte din producția de băuturi răcoritoare îmbuteliate în doze de aluminiu se va realiza fie în colaborare cu EPSA, fie în colaborare cu o altă fabrică din Grecia care are capacitatea de producție pentru a răspunde nevoilor PepsiCo.

Producția în Grecia pentru noile mărci va începe în luna decembrie.

De notat că în urmă cu mai mulți ani Pepsico și-a mutat producția de băuturi răcoritoare în România și a închis unități de producție în Grecia, printr-o schimbare drastică de strategie. Când a făcut acest lucru, condițiile de piață erau complet diferite, înainte de pandemie și înainte de războiul din Ucraina. Atunci era avantajos să transporte produsele în Grecia de pe o altă piață, dar situația s-a schimbat în perioada post-Covid. „A venit pandemia de Covid, războiul din Ucraina și puțin mai târziu din Israel. Așa că și dacă plătești cele mai scumpe mijloace de transport, nu există șoferi care să vrea să facă curse pentru a transporta produsele”.

Scopul companiei este de a-și dubla activitatea în Grecia. În plus, în 2022 PepsiCo International a achiziționat drepturile de producție a mărcii Ivi la nivel internațional, ceea ce oferă posibilitatea de internaționalizare a acestei mărci istorice, care a fost identificată cu producția de băuturi răcoritoare în Grecia.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepsi
grecia
romania