SUA blochează importurile de la mai multe companii textile chineze

SUA blochează importurile de la mai multe companii textile chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Statele Unite au blocat importurile de la 26 de comercianți chinezi de bumbac sau depozite, ca parte a efortului de a elimina din lanțul de aprovizionare al SUA bunurile fabricate cu munca forțată a minorităților uigure, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Carmistin, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Companiile sunt cele mai recente intrări în Lista de entități create în cadrul Legii de prevenire a muncii forțate uigure, care restricționează importul de bunuri legate de ceea ce guvernul american a caracterizat drept un genocid în curs de desfășurare al minorităților din regiunea Xinjiang din China, scrie News.ro.

FOTO Un nou fost magazin cora a fost deschis sub o altă denumire CITEȘTE ȘI FOTO Un nou fost magazin cora a fost deschis sub o altă denumire

Oficialii americani cred că autoritățile chineze au înființat lagăre de muncă pentru uiguri și alte grupuri minoritare musulmane în regiunea Xinjiang de vest a Chinei. Beijingul neagă orice abuz.

Multe dintre companiile de bumbac enumerate au sediul în afara Xinjiang, dar se aprovizionează cu bumbac din regiune, a declarat Departamentul pentru Securitate Internă al SUA, într-un comunicat.

Desemnările ajută ”companiile responsabile să efectueze diligența necesară, astfel încât, împreună, să putem menține produsele muncii forțate în afara țării noastre”, a spus Alejandro Mayorkas, secretarul Securității Interne.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Washingtonul a restricționat importurile de la 65 de entități de când a fost adoptată legea, în 2021, potrivit departamentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
china
textile