SanoVita, cu fondul american de investiții Highlander în spate, și-a fixat planul pentru România

Retail   
SanoVita, cu fondul american de investiții Highlander în spate, și-a fixat planul pentru România

Producătorul și distribuitorul de alimente de origine vegetală SanoVita, deținut de fondul american de investiții Highlander, are ca obiectiv pentru acest an o creștere a vânzărilor cel puțin la nivelul celei din 2024, când business-ul a urcat cu o cifră.

“Ne propunem să valorificăm acțiunile întreprinse din 2024 – rebrandingul, lansarea noilor produse, extinderea distribuției și prezența la raft. Vom continua să lucrăm la rețete și produse noi pentru a le oferi consumatorilor mai multe opțiuni pentru nevoile lor, pentru mai multe oportunități de consum. În ceea ce privește vânzările, ne dorim ca anul acesta să avem o creștere cel puțin la nivelul din 2024”, a declarat pentru Profit.ro Anca Pașca, CEO SanoVita.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Coca-Cola readuce sticlele personalizate CITEȘTE ȘI VIDEO Coca-Cola readuce sticlele personalizate
Evenimente

Business-planul companiei include o creștere continuă și accelerată pe termen mediu și lung, susținută de orientarea consumatorilor către o alimentație mai sănătoasă, pe bază de plante, și pentru un stil de viață mai sănătos.

SanoVita deține două capacități de producție la Râmnicu Vâlcea, pentru care are ca priorități creșterea eficienței, a capacității și a gradului de automatizare.

În 2023, SanoVita a raportat o cifră de afaceri de 83 milioane lei, iar în 2024 a înregistrat o creștere de o cifră.

“2024 a fost anul în care am implementat mai multe proiecte majore care s-au aflat în pregătire, unele chiar din 2023. Am ajuns la formula finală pentru rebranding, care a început să fie implementat din a doua jumătate a anului”, detaliază Pașca.

Rebrandingul a inclus printre altele un nou layout pentru ambalaje și a fost însoțit și de lansarea de noi rețete.

FOTO Val de controale declanșat de Piedone la firme din capitală. Mizerie și gândaci CITEȘTE ȘI FOTO Val de controale declanșat de Piedone la firme din capitală. Mizerie și gândaci

Investițiile companiei au totalizat anul trecut 3,5 milioane lei și au vizat achiziția de echipamente pentru ambalare și pentru implementarea unor soluții de automatizare și control al calității. Din 2022 până în prezent, investițiile au însumat peste 10 milioane de lei, în echipamente de producție, proiecte de sustenabilitate energetică și alte inițiative strategice. Operațional, SanoVita a derulat proiecte care să crească eficiența companiei și a extins sistemul de distribuție, indirect, prin parteneri, astfel încât să aibă o acoperire mai bună.

“Istoric, SanoVita s-a remarcat în trei categorii de produse pe piață, care continuă să se plaseze pe primele locuri în vânzările companiei: cereale, superalimente și rondele. Avem o poziție foarte bună în piață pe întreaga categorie de cereale pentru micul dejun cu peste 30 de produse individuale, precum müsli cu merișoare, müsli cu goji, fulgi de ovăz și fulgi de hrișcă. Mizăm pe creșterea segmentului de granola ca urmare a interesului consumatorilor, motiv pentru care am și lansat o gamă cu produse și rețete noi și ne dorim să creștem pe segmentul rondele și superalimente - chia, tărâțele de psyllium, fulgii de drojdie inactivă și semințele de in”, mai spune Pașca.

SanoVita a fost înființată în urmă cu 30 de ani, fondatorii fiind Cornel Soare, Ion Dan și Dumitru Dan.

Fondul american Highlander Partners a preluat SanoVita în 2020, printr-o tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanovita
vânzări