Salicil, agent de conservare pentru alimente - retras de pe piață

Salicil, agent de conservare pentru alimente - retras de pe piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2024

Autoritatea Național Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANDVSA) anunță retragerea de pe piață, din magazine din mai multe județe, a produsului Salicil, vândut ca agent de conservare pentru alimente de către diverse companii. Motivul retragerii este acela să substanța nu este autorizată ca aditiv alimentar.

ANSVSA anunță că retrage de pe piață produsul Salicil (acid salicilic 99%), vândut în magazinele din mai multe, la diverse gramaje și ambalat de SC CIS Com SRL, SC Heron A-Z SRL, SC San Andreas SRL, SC Condipast Prod SRL și SC Cico Ditrbution SRL.

Urmărește-ne și pe Google News
UE și-a redus puternic estimările privind producția de porumb din România, care anterior concura cu Franța pentru titlul de cel mai mare producător de porumb CITEȘTE ȘI UE și-a redus puternic estimările privind producția de porumb din România, care anterior concura cu Franța pentru titlul de cel mai mare producător de porumb
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Este vorba despre plicuri care conțin cantități cuprinse între 10 și 25 de grave de substanță vândută ca agent de conservare pentru alimente, care în realitate nu este folosit ca aditiv alimentar, scrie News.ro.

Acestea au ajuns în magazine din județele Alba, Mureș, Satu Mare, Arad, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud, Brașov, Sălaj și Maramureș.

Cei care au cumpărat aceste produse sunt rugați să nu le utilizeze și să le returneze la magazinele de unde le-au achiziționat.

viewscnt
Afla mai multe despre
andvsa
agent de conservare