Proprietarul restaurantelor cu specific american Red Angus, localizate în Centrul Vechi al Capitalei și în Constanța, Dragoș Panait, a lansat o firmă prin care a încercat să își aducă clienți corporate în localuri, dar a renunțat acum la această nouă afacere, după ce a constatat că business-ul nu avea succesul pe care miza. El și-a cedat acțiunile explicând pentru Profit.ro că a realizat că s-ar fi legat "prea mult la cap".
Firma respectivă, pe care a denumit-o Red Angus Steakhouse, pe baza brandului restaurantelor sale, a fost înființată în luna martie a anului trecut, dar a fost activată în vara acestui an. După foarte puțin timp, omul de afaceri a decis să iasă din firmă, cedându-și acțiunile către Ynua Venture din Constanța, deținută de Ionuț Mielu.
Firma la care a renunțat nu are legătură cu operarea restaurantelor Angus, care rămân în proprietatea și administrarea sa.
CITEȘTE ȘI FOTO Pizza Hut redeschide primul restaurant din RomâniaContactat de Profit.ro, Dragoș Panait a explicat că a dorit să creeze o firmă care să funcționeze precum o agenție care să creeze evenimente pentru restaurantele sale, aducându-i astfel suplimentar clienți, dar că afacerea nu a funcționat așa cum și-a dorit.
"Aceasta trebuia să fie ca o agenție de evenimente. Am vrut să facem ceva separat pe acest lucru, să fie o companie separată care aduce evenimentele către restaurant, dar nu a funcționat cum voiam noi și ne legam prea mult la cap. Acum lucrăm cu alte agenții, direct pe restaurant, n-am mai făcut noi nimic", a explicat Panait.
El a renunțat astfel la această firmă, care nu are legătură cu operarea restaurantelor Angus.
Restaurantele sunt operate de Operative Steakhouse Group, cu afaceri de 5,1 milioane lei și o pierdere netă de 1,1 milioane lei anul trecut.
Dragoș Panait a lansat brandul Red Angus pe piața locală în 2010.