Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condițiil afirmă Constantinescul, ne confruntăm cu un ”atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi”.
”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată”, a anunțat Horia Constantinescu.
Acesta afirmă că și ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii, scrie News.ro.
”Dacă adăugăm și ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”, a mai scris Constantinescu.
Acesta anunță că va transmite în cursul zilei o ”informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație”.