Moncler a finalizat construcția unei unități de producție în România, într-o investiție de 5 milioane euro

Moncler a finalizat construcția unei unități de producție în România, într-o investiție de 5 milioane euro

Foto: Flickr/Esme Vos

scris 29 mar 2016

Producătorul italian de haine de lux Moncler a finalizat construcția unei unități de producție în județul Bacău, în urma unei investiții de 5 milioane de euro. Moncler a angajat 600 de oameni la noua unitate de producție, cărora li se adaugă cei aproximativ 300 de salariați ai fostei fabrici de îmbrăcăminte Dialma SRL, din comuna băcăuană Sărata, care a fost preluată de italieni în a doua jumătate a anului trecut.

"Construcția unității de producție din Bacău se încadrează într-un proiect industrial mai amplu al Moncler, care are ca obiectiv consolidarea know-how-ului în domeniul gecilor din pene și creșterea producției directe", scrie Reuters Italia, care citează un anunț al grupului.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit anunțului, investiția de 5 milioane de euro în noua unitate de producție se adaugă sumei de 1,5 milioane de euro investită anul trecut în România și acoperă o serie de cheltuieli anticipate pentru următoarele luni cu achiziția de instalații tehnologice.

Acțiunile Moncler, companie cunoscută în special datorită mărcii omonime de geci de lux, au crescut marți cu 1,2% pe bursa de la Milano, până la 14,72 euro/unitate, ca urmare a comentariilor pozitive din partea analiștilor financiari după anunțul privind finalizarea unității de producție din România.

Brandul de modă Colin’s pune Iașiul pe harta magazinelor sale și țintește 40 de unități până în 2018 CITEȘTE ȘI Brandul de modă Colin’s pune Iașiul pe harta magazinelor sale și țintește 40 de unități până în 2018

La finele lunii august 2015, Moncler a cumpărat, prin intermediul subsidiarei din România Industries Yield SRL, fabrica de îmbrăcăminte Dialma, situată în comuna Sărata. Italienii nu au dezvăluit valoarea achiziției. Fabrica din Sărata, unde lucrează aproximativ 300 de angajați, producea de mai mulți ani articole de îmbrăcăminte pentru Moncler, în regim lohn.

"Am achiziționat această unitate, care anterior producea aproape în exclusivitate pentru Moncler. Este o investiție de importanță strategică, deoarece reprezintă prima etapă dintr-un proiect ce urmărește integrarea unei părți din producția grupului și crearea unei platforme industriale puternice", a declarat, în noiembrie anul trecut, Luciano Santel, director executiv Corporate în cadrul grupului.

Moncler, deținută de miliardarul italian Remo Ruffini, are operațiuni în aproximativ 70 de țări și o rețea de peste 170 de magazine, dintre care mai mult de 130 sunt deținute direct. În 2015, grupul a raportat vânzări de 880,4 milioane de euro, în creștere cu 27% de la 694,2 milioane de euro în anul precedent și un profit operațional în urcare cu aproape 29%, la 300 milioane de euro. Pentru acest an, analiștii anticipează vânzări de 992 milioane de euro și un profit de 335 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
moncler
unitate productie
romania
bacau
investitie