Magazinele românești La Cocoș își urcă puternic afacerile și intră în luptă cu marile supermarketuri

Magazinele românești La Cocoș își urcă puternic afacerile și intră în luptă cu marile supermarketuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Rețeaua locală de retail La Cocoș a avut în 2023 afaceri de 974,3 milioane lei, de la 713,5 milioane lei în 2022, și un profit net de 19,2 milioane lei, de la 20,4 milioane lei în anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Numărul de angajați a urcat la 615, de la 536 persoane.

În primăvară, La Cocoș a anunțat că se extinde și în Brașov, cu al 4-lea hipermarket din țară.

CONFIRMARE Startup maghiar cu una dintre cele mai mari aplicații din Europa Centrală și de Est intră în România. „Venim într-o țară recunoscută pentru mâncarea delicioasă și ospitalitate.” CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Startup maghiar cu una dintre cele mai mari aplicații din Europa Centrală și de Est intră în România. „Venim într-o țară recunoscută pentru mâncarea delicioasă și ospitalitate.”

Magazinul din Brașov este prima unitate anunțată oficial, ca parte a planului de dezvoltare a rețelei La Cocoș, ce prevede deschiderea a încă cinci magazine noi în 2024 și 2025. Supermarket La Cocoș este primul independent din sectorul alimentar din România care a realizat vânzări de aproximativ 1 miliard de lei în anul 2023 cu cele trei hipermarketuri, două în Ploiești și unul în București. 

Primul magazin a fost inaugurat în 2014 în Ploiești. După mai mulți ani de creștere, în anul 2019 a ajuns la vânzări de 54,4 milioane de euro doar cu magazinul din Ploiești, care avea la vremea respectivă o suprafață de 3.950 metri pătrați. A început planul de extindere mergând la București în noiembrie 2020, unde a deschis al doilea magazin situat în incinta Vitantis Shopping Center, cu o suprafață de aproximativ 11.400 metri pătrați. De asemenea, în noiembrie, dar trei ani mai târziu, în 2023, a fost inaugurată cea de-a treia unitate, tot în Ploiești, care are o suprafață de vânzare de aproximativ 13.000 metri pătrați, fiind și cel mai mare magazin din comerțul alimentar independent din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
la cocoș
supermarket
brasov