Industria textilă, afectată de lipsa de personal. ”Am ajuns să refuzăm foarte multe comenzi pentru că nu mai avem cu cine lucra.”

Industria textilă, afectată de lipsa de personal. ”Am ajuns să refuzăm foarte multe comenzi pentru că nu mai avem cu cine lucra.”
scris 20 mai 2022

Una dintre cele mai importante societăți comerciale din domeniul textilelor din municipiul Tulcea, care vindea exclusiv firmelor de renume din străinătate, este nevoită să refuze comenzile primite din cauza lipsei personalului, a declarat, în timpul unei ședințe publice, directoarea generală a societății, Cornelia Finica, relatează Agenția de presă Rador.

Astfel, dacă în urmă cu aproape 15 ani, societatea număra peste 2.000 de angajați, în momentul de față are doar 273 de salariați.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

„Lucrăm în sistem lohn, doar pentru export, iar spre marea noastră durere am ajuns să refuzăm foarte multe comenzi pentru că nu mai avem cu cine lucra. Personalul nostru este îmbătrânit, majoritatea iese la pensie în câțiva ani și nu reușim să angajăm personal tânăr. Tinerii nu vor să lucreze în confecții unde sunt norme, iar salariile sunt mici. Personalul nostru lucrează pe salariul minim pe economie“, a declarat directoarea generală a societății de confecții.

Cornelia Finica a mai spus că firma nu-și permite să plătească salarii mai mari din cauză că funcționează exclusiv în baza contractelor încheiate cu partenerii din străinătate, statul neacordând subvenții industriei.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

„Trebuie redusă fiscalitatea pe salariul minim pe economie. (…) Povara acestor contribuții care reprezintă 45% din salariu mi se pare foarte mare la nivelul salariului minim pe economie“, a menționat directoarea generală Finica.

Potrivit sursei, societatea are contractată în momentul de față toată capacitatea de producție până la finele acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
industria textilă
angajati